Annons

Här korsar 15 vildsvin vägen

Se filmen på när tre vildsvin och 12 kultingar korsar vägen i Kungsbacka.
Nyheter | 19 Februari 2019 15:16

Anna Luther och hennes son fick ett oväntat möte när de var ute och övningskörde mellan Kungsbacka och Vallda. Tre vildsvin och tolv kultingar sprang över vägen i samlad grupp.

– Det tog aldrig slut, säger Anna Luther.

 

Video: Anna Luther.

 

Det var i söndags som Anna Luther övningskörde med sin son på Gröningevägen och upptäckte att en grupp vildsvin stod intill vägen. De stannade bilen och satt och tittade på när vildsvinen sprang över vägen. 

– Det var tre suggor och 12-13 kultingar. Det tog aldrig slut. Oftast ser man inte vildsvin i dagsljus och jag har aldrig sett några tidigare förutom någon i mörkret, säger Anna Luther.

Hon berättar att de tog upp mobiltelefonerna för att filma den ovanliga företeelsen. 

– Det var spännande. Och vi är glada över att vi såg dem i god tid så att vi hann stanna bilen, säger hon. 

 

Det här är inte första gången som en stor grupp med vildsvin observeras i Kungsbacka. Så sent som i slutet av januari ringde en kvinna i Lyngås polisen efter att ha blivit jagad av 14 vildsvin när hon var ute på en promenad med sin hund. 

Läs mer: Blev jagad av 14 vildsvin

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har erkänt sexköp och lämnar omedelbart alla uppdrag. Förste vice ...

Häcken växer kämpahög – kanske

Bostad En vacker hög häck som skyddar både mot insyn och blåst vore toppen. Men hur gö...

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Blåljus Moderaten Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, har köpt sex. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag. Kommunstyrelsens ordfö...
Annons