Annons

Hanhals Kings har gjort klart med ny tränare

Niclas Högberg ut och Jan Ericson in. Där har ni tränarbytet för i år i Hanhals Kings.

Ishockey | 05 April 2020 13:00

Hanhals Kings har gjort klart med en ny tränare till nästa säsong. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

Niclas Högberg valde att tacka för sig efter en kämpig säsong i Hanhals Kings. Klubben har under flera månader letat efter en ersättare till trotjänaren Högberg och profilen de sökte var en tränare som kunde utveckla spelare.

Den nya tränaren, Jan Ericson, passade perfekt in i den profilen. Han har varit ansvarig för SHL-laget Rögles U16-lag och olika ungdomslandslag.

57-åringen inledde förra säsongen som ny tränaren för seriekonkurrenten Borås HC men tvingades kasta in handduken efter att ha drabbats av en otäck hjärnskakning under en träning.

– Vi spelade tvåmål och med cirka en kvart kvar av träningen släppte jag pucken. Senare vaknade jag upp i båset utan att komma ihåg något, tillbringade 2 veckor på sjukhuset och därefter blev jag sjukskriven, säger Ericson på Hanhals hemsida.

Han kom aldrig tillbaka till tränarbänken i Borås. Nu har han återhämtat sig och är redo för en ny säsong i båset inne i Kungsbacka Ishall.

– Jag drivs mycket av att utveckla spelet med puck, fortsätta med presspelet över hela banan. Noggrannhet och personbästa på varje träning och match gäller. Inget av detta klarar vi utan hårt arbete, säger tränaren på klubbens hemsida.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Forwarden fortsätter i Hanhals Kings

Ishockey Forwarden Johan Zarwel har kritat på ett nytt kontrakt med Kungsbackaklubben. ISHOCKEY. Johan Zarwel, fostrad i Rögles ungdomsakademi, anslö...

Ung målvakt klar för Hanhals Kings

Ishockey Hanhals Kings fortsätter att bygga inför kommande säsong. De har nu gjort klart med den unga må...

Tvåvägsback klar för Hanhals Kings

Ishockey Truppbygget inför kommande ishockeysäsong pågår för fullt. Nu har Hanhals Kings gjort klart med en ...
Annons