ISHOCKEY 2020-01-19 KL. 19:54

Hanhals Kings går på vatten

Med två raka segrar tog Hanhals Kings emot bottenlaget Tyringe SoSS. Och ingen hade räknat med något annat än seger.

Mathias Israelsson täppte till när laget behövde det som mest.

Hanhals Kings är just nu inne i sin bästa period för säsongen. Man har för första gången radat upp tre raka segrar. Något som tränare Niclas Högberg är väldigt nöjd med.

– Det är en svår match, vi går in som favoriter i den här matchen och vi pallar för trycket, säger tränaren Niclas Högberg.

Hanhals Kings inledde matchen med att hitta nätet efter två minuter genom Philip Elgestål. Det skulle dock bara ta 28 sekunder innan gästerna kvitterat.

Hanhals Kings övertygande inte och fick inte igång spelet. Men man hittar till slut ett ledningsmål i slutet av första perioden. Och kunde gå in i pausvilan med 2–1 i ryggen.

I den andra perioden är det Tyringe SoSS som sätter en oväntad press på Hanhals Kings. Som tur är har man just nu två mycket välspelande målvakter. Och det är ikväll Mathias Israelsson som ser till att Hanhals Kings behåller ledningen.

– När spelet inte stämmer är det fantastiskt skönt att kunna förlita sig på en väl spelande målvakt, säger Niclas Högberg.

Man kunde genom Israelssons storspelande klara av den illavarslande mittenperioden. Och till den tredje perioden såg man till att höja fokus. Man gör 3–1 efter drygt en minut av den tredje perioden och allt ser ut att lösa sig.

Tyvärr för Israelsson så får han släppa till ett mål, en rejäl felträff som ställer alla spelare på isen. Men det skulle inte störa Hanhals Kings tillräckligt, utan man kunde istället ta kontroll över matchen och göra ytterligare 2 mål. Det sista i öppen kasse.