Annons

Hanhals en hårsmån från sjätte segern

Hanhals Kings hade kontroll mot serieledarna på bortais. Henrik Persson prickade ribban för 5–2. I stället tog vinstsviten slut.
Ishockey | 07 November 2018 22:09

Arkivfoto: Christian Johansson

 

Hanhals Kings hade kontroll mot serieledarna på bortais. Henrik Persson prickade ribban för 5–2. I stället tog vinstsviten slut.

 

ISHOCKEY: HOCKEYETTAN

Kristianstads IK – Hanhals Kings 5 – 4 e.förl.

 

Hanhals Kings visade att de är i toppslag borta mot serieledarna. Henrik Persson och Max Lindroth lade grunden i den första perioden. Efter drygt halva matchen prickade Robin Carlsson in 4–2 på straff.

Hemmalaget var skakade och gästerna skulle få en utmärkt chans att slå in den sista spiken. Kungsbackalaget fick chansen i powerplay i fem minuter sedan KIK-spelaren Hugo Danielsson fått matchstraff efter en crosschecking i ansiktet på Eric Engstrand.

Men Hanhals Kings kom inte närmare än ett ribbskott av Henrik Persson.

– Första halvan av powerplay är bra, sedan tappade vi lite tempo, säger assisterande tränaren Emanuel Åström.

 

Powerplayläget blev resultatlöst och Kristianstad skickade liv i matchen med en reducering i nättaket. Tolv minuter återstod.

– Deras tredje mål grämer mig. Ett slumpmål som kom i rätt läge för dem.

 

Hanhals Kings kom till start utan Fredrik Johansson, Lukas Wahlberg och Pontus Engström som alla var skadade. Kungsbackalaget hade fyllt på med tre inlånade spelare från Frölunda men Jesper Emanuelsson fick kliva av tidigt efter en knätackling.

– Då tappade vi lite tyngd. I det tempot som var blev det jobbigt på tre femmor, säger Emanuel Åström.

Ledningen skulle inte räcka, med mindre än fyra minuter kvar hittade Kristianstads Victor Löfstedt rätt. I förlängningen tog Hanhals svit på fem raka segrar slut.

– På det stora hela gör vi en bra match. Men det är klart med tanke på det läget vi hade i tredje perioden så gör det ont att förlora.

På söndag väntar en ny match mot en konkurrent om allettanplatserna när de tar emot  Kallinge/Ronneby.

– Jag hoppas att Kungsbacka förstår att det är länge sedan man kunde se så här bra hockey i ishallen, så att det kommer ner en del folk, säger Emanuel Åström.  

 

Matchfakta

Kristianstads IK – Hanhals Kings 5–4 e.förl. (1–2, 1–2, 2–0, 1–0)

0–1 (10.36) Henrik Persson. 0–2 (12.31) Max Lindroth, 1–2 (12.58), 1–3 (26.10) Mattias Elfström, 2–3 (30.03), 2–4 (32.00) Robin Carlsson, 3–4 (48.10), 4–4 (56.19), 4–4 (63.54)    

Skotten: 39–33 (8–15, 13–8, 14–9, 4–1)

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Tillsammans kan vi bli en stark förening"

Fotboll Diskussioner kring en sammanslagning har pågått under de senaste decennierna. Snart kan Särö IK och Kullavik IF ...

Den ofrivilliga ledaren prisades

Sport Årets ledarstipendium har utdelats. Ella Nyby från Aktiv Judo har tilldelats priset. – Det var lite av en chock, sä...

Succémålvakten lämnar Frillesås

Bandy Jakob Hugoh slog ingen rejält under sin debutsäsong i Frillesås och elitserien. Efter två år i hö...
Annons