Annons

Hanhals briljerade mot topplaget

Det var ett speltempo som inte hör till vanligheterna. Hanhals Kings svarade upp mot det spelskickliga Vimmerby och i tredje perioden kunde de ta över spelet.
Ishockey | 18 November 2018 19:22

Mattias Elfström stod för ett klassmål i inledningen av den sista perioden mot Vimmerby HC. Foto: Caroline Holmgren

 

Det var ett speltempo som inte hör till vanligheterna. Hanhals Kings svarade upp mot det spelskickliga Vimmerby och i tredje perioden kunde de ta över spelet.

 

 

ISHOCKEY: HOCKEYETTAN

Hanhals Kings – Vimmerby HC 3–1 (1–0, 0–1, 2–0)

 

Listan på forwards som saknades på isen är oroväckande lång. Orosmolnen hopade sig. Skulle Hanhals Kings få ihop ett lag? Skulle de klara av att utmana topplaget Vimmerby HC som krossat de flesta av sina motståndare i serien?

Svaret kom i tredje perioden.

 

Innan dess var det en oerhört jämn match. Hanhals Kings möttes av ett enormt tempo och spelskicklighet på isen, men svarade upp och vågade utmana. Nollan spräcktes elva minuter in i den första perioden.

– Vi var inte så bra den första perioden, men det blev bättre och bättre ju längre in i matchen vi kom. Den sista perioden var den bästa vi gjort på länge, säger Jonatan Lundin-Andersson som fick sätta lagets första balja.

– Det är alltid skönt att göra mål, fortsätter han och ler.

 

Vimmerby fick in en kvittering, men mycket mer än så hade de inte lyckats med när det återstod 20 minuter av matchen. 48 sekunder räckte för hemmalaget, sedan smekte Mattias Elfström in ledningsmålet bakom Vimmerbymålvakten. Ludvig Rantanen ville inte vara sämre och tryckte in 3–1 fem minuter senare.

Medan bortalaget blev allt mer desperata tog Hanhals Kings över spelet på isen. Samtidigt hade Arvid Söderblom en superb uppvisning i målet när Vimmerby var inne och rotade i målområdet.

Det blev ännu en gedigen vinst för Hanhals Kings som vänt i motvind.

 

Läs mer i tisdagens tidning.

 

Matchfakta:

Hanhals Kings – Vimmerby HC 3–1 (1–0, 0–1, 2–0)

1–0 (11.37) Jonatan Lundin-Andersson, 1–1 (26.00), 2–1 (40.48) Mattias Elfström, 3–1 (45.42) Ludvig Rantanen

Skott: 31–34

Publik: 333

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hanhals Kings vill komma igång direkt – utan publik

Ishockey Starta säsongen med eller utan publik? Hanhals Kings svar? – Vi ser gärna att man kommer igång med ...

NHL-draftad back klar för Hanhals Kings

Ishockey Hanhals Kings har gjort klart med en prestigevärvning på försvarssidan. Jens Hellgren, 31, har meriter från SHL, allsvenskan ...

Forwarden fortsätter i Hanhals Kings

Ishockey Forwarden Johan Zarwel har kritat på ett nytt kontrakt med Kungsbackaklubben. ISHOCKEY. Johan Zarwel, fostrad i Rögles ungdomsakademi, anslö...
Annons