Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • Hanhals blev utklassade i toppmötet

  Efter en lysande start på vårsäsongen hade Hanhals Kings plötsligt chansen att gå upp i serieledning. Men under onsdagskvällen kom årets första nederlag, och förlustsiffrorna blev stora.

  Ishockey | 20 Januari 2021 21:34

  Hemmaspelarna deppar efter ett av kvällens alla baklängesmål.

  FOTO: Oliver Marshall

  Matchfakta

  Hanhals Kings – Halmstad 3 – 9 (1–2, 0–4, 2–3)
  0–1 (4.13), 1–1 (6.47) Ludvig Levinsson, 1–2, (16.13), 1–3 (31.44), 1–4 (33.51), 1–5 (37.10), 1–6 (37.57), 2–6 (42.30) Johan Zarwel, 3–6 (45.20) Philip Granath, 3–7 (49.06), 3–8 (51.54), 3–9 (55.40).

  Efter oturliga puckstudsar hamnade Hanhals i ett tidigt underläge i den första perioden. Men det tog inte många minuter innan det var kvitterat. Efter ett läckert väggpass med Philip Granath bakom målet kunde Ludvig Levinsson raka in 1–1-målet. Innan perioden tog slut kunde bortalaget dock återta ledningen, till Hanhals Kings förtret.

  – Vi kom ut lite för soft idag och gjorde det lite för enkelt för Halmstad tyvärr, säger Hanhals tränare Thomas Heden.

  I den andra perioden skulle ett par mardrömsminuter för hemmalaget avgöra matchen. Halvvägs in släppte man in 1–3-målet, och kort därefter drog Alexander Stensson på sig en utvisning för en knätackling. På det efterföljande spelet i boxplay kom nästa baklängesmål, vilket gjorde att luften gick ur Hanhals.

  – Det var tio minuter som dödade matchen totalt. Vi var usla från start till mål och släppte till målen alldeles för enkelt.

  Ny match på fredag

  Trots ett lyft och ett tappert försök till en upphämtning blev situationen knappast bättre i den tredje. Bortalaget vann även den perioden och förlustsiffrorna blev till slut förkrossande stora.

  – Man är lite besviken för att vi inte var med från start och att vi inte bjöd upp till kamp. Men även om förlusten blev stor så är det trots allt bara tre tappade poäng.

  Hur ska ni studsa tillbaka från det här?

  – Vi ska ta tre poäng på fredag mot Tyringe, då är allt okej igen. Man får inte glömma att Halmstad är ett väldigt bra lag, så vi kommer igen.

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Målvakten som måste ha koll på mer än på pucken

  Ishockey Plockhandsken är på. Stöten likaså. Benskydd och skridskor sitter som det ska. Möt 13-årige målvakten Isak ...

  Coronasmitta – hemmamatch flyttas

  Ishockey Hanhals Kings hemmamatch flyttas på grund av corona.   ISHOCKEY. Hanhals Kings skulle ha mött Borås på hemmaplan ...

  Sämst hemma – bäst borta

  Ishockey Efter tolv omgångar är det ytterligheter för Hanhals Kings när det gäller hemma eller bortaplan. Sä...
  Annons