HANDBOLL 2021-12-09 KL. 21:37

Tveksamheter i anfallsspelet sänkte Aranäs

Av Eric Andersson

Det var viktiga poäng som stod på spel när Aranäs tog emot Hallby under torsdagskvällen. Men hemmalaget hade problem med sitt anfallsspel och gästerna tog med sig bägge poängen hem.

Tveksamheter i anfallsspelet sänkte Aranäs
David Floranders sex mål räckte inte för HK Aranäs. Foto: Eric Andersson

HK Aranäs var på jakt efter sin första seger sedan 10 oktober när Hallby kom på besök i det första av två möten lagen emellan på fem dagar. Hallby gick in i matchen med en seger mot Önnered i ryggen, medan Aranäs tog med sig en poäng hem till Kungsbacka från bortamatchen mot Hammarby.

Trots lite vind i seglen efter poängen senast inledde hemmalaget matchen krampaktigt och det tog över sex minuter innan Philip Jonsson kunde spräcka Aranäs målnolla. Målet fick Aranäs att vakna till liv efter den svaga starten och efter 20 minuter var hemmalaget i en tremålsledning.

Men därefter var det dags för nästa måltorka och under halvlekens sista tio minuter gör HK Aranäs endast två mål och hemmalaget går till pausvila i underläge 12–13.

– Det är lite märkligt att vi fortfarande är med i matchen sett till hur dåligt vi spelar. Jag är väldigt besviken över att vi är så tveksamma i vår hemmaborg, säger Jerry Hallbäck, tränare HK Aranäs.

Storspelande målvakt

Och det var anfallsspelet som skulle fälla HK Aranäs i matchen. Tekniska fel, missade avslut samt en storspelande Marcus Holmén i bortamålet ledde till att bortalaget vann med 24–26.

– Hallby tror stenhårt på det de gör samtidigt som vi tveksar i våra satsningar. Vi tvingas spela 7 mot 6 för att lyckas trycka ner deras positioner lite, säger en missnöjd Jerry Hallbäck.

Redan på måndag får HK Aranäs chans till revanch när laget reser till Jönköping för att spela andra matchen i dubbelmötet.

– Vi måste åka hem och läsa på läxan. Det blir videoanalys imorgon och därefter får vi titta på vad vi kan göra annorlunda för att göra en bättre prestation på måndag, säger Hallbäck.

Matchfakta: Handbollsligan
HK Aranäs - IF Hallby 24–26 (12–13)
Målskyttar, HK Aranäs: David Florander 6, Adam Wennerholm 4, Erik Karelius 3, Tobias Torbjörnsson 3, Tobias Ljungmark 2, Philip Jonsson 2, Jacob Hellström, Tobias Svantesson, Daniel Wester, Oscar Gentzel


SENASTE TV-NYHETERNA

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag
NYHETER 2022-01-27 KL. 08:30

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag

Säröfamilj förlorade tomtstrid
NYHETER 2022-01-27 KL. 07:36

Säröfamilj förlorade tomtstrid

Tvingas betala 270 000 kronor

Doris älskar sina dockor och nallar
FAMILJ 2022-01-26 KL. 20:00

Doris älskar sina dockor och nallar

Skapandet viktigt för Onsalaprofilen

Garagestriden går trots allt vidare
NYHETER 2022-01-26 KL. 18:00

Garagestriden går trots allt vidare

Patient fick vänta sex timmar
VÅRD 2022-01-26 KL. 15:29

Patient fick vänta sex timmar

"Orsaken är brist på ambulanser i Kungsbacka"

Bättre siffror för Kungsmässan
NYHETER 2022-01-26 KL. 08:00

Bättre siffror för Kungsmässan

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon
BANDY 2022-01-25 KL. 22:47

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-