HANDBOLL 2022-09-15 KL. 21:41

Nyförvärvet tog revansch på sig själv

Av Eric Andersson

Länge såg debuten i handbollsligan ut att bli något som Robert Ladan helst ville glömma med straffmissar, bommade lägen och förlust. Men med fem minuter kvar av matchen gjorde vänstersexan två snabba mål som blev startskottet på vändningen.

Nyförvärvet tog revansch på sig själv
Robert Ladans två snabba mål i slutet blev starten på vändningen. Foto: Eric Andersson

I första halvlek var det inte mycket som stämde för HK Aranäs nya vänsterspringare Robert Ladan. Straffmissen efter fem minuter följdes upp av ytterligare en i mitten av halvleken. Däremellan hade han bommat ett par kantavslut och det såg ut att bli en mardrömsdebut i handbollsligan.
— Första halvlek är väldigt tuff för mig. Det var lite nervöst eftersom det är min första match och så. Men jag får fortsatt förtroende från tränarna trots mina missar och det var skönt att kunna betala tillbaka i andra halvlek, säger Robert Ladan.

Och det gjorde han minst sagt. När drygt fem minuter återstod av matchen gjorde Robert Ladan två mål på en knapp minut vilket blev startskottet på HK Aranäs osannolika vändning.
– Det var fruktansvärt skönt att göra de målen och jag är här för att göra mål. Egentligen tycker jag att vi borde kunna gå i kapp och förbi tidigare än vi gör. Men jag drar på mig en skitutvisning och det gör någon annan också så det blir en ganska hackig match.

Men man såg inte den vändningen komma med fem minuter kvar?
– Nej, men vi börjar sätta våra lägen och det är skillnaden. Sedan fungerar vårt 7 mot 6-spel väldigt bra vilket det har gjort i cupen också. Jag tror att många lag kommer tycka vi är otroligt jobbiga att möta den här säsongen.SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter