HANDBOLL 2023-04-12 KL. 17:15

Klart med nya sändningar för högstaligorna

Av Christian Johansson

Nu är det klart hur det blir med sändningarna för handbollsligan och SHE. Infront kliver in tillsammans med Svensk Elithandboll – det nya avtalet gäller fem år framöver. För Aranässupportrar kommer det att bli en ny plattform för att kunna följa lagen.

Klart med nya sändningar för högstaligorna
Nu står det kalrt hur HK Aranäs herrar och damer kommer att visas kommande säsong. Foto: Eric Andersson

Under onsdagen presenterade Svensk Elithandboll hur det blir med sändningarna för handbollsligan och SHE kommande fem säsonger. De har tecknat ett avtal med Infront. Matcherna kommer att ligga på en gemensam plattform som ännu inte är uppe eller namngiven.
– Vill man se Aranäs matcher och inte ser dem lajv i Kungsbacka behöver man teckna ett månadsabonnemang eller köpa en enskild match, säger Peter Gentzel, vd för Svensk Elithandboll.

När den nya plattformen ska vara uppe är inte spikat än.
Varför blev det Infront?
– Det var partnern med den mest attraktiva helhetslösningen när det inte fanns några tv-bolagsalternativ. De har en hel del digitala verktyg och databasverktyg som kommer att hjälpa oss framåt, säger Peter Gentzel.

För Svensk Elithandboll innebär den här lösningen att de kommer få en större kunskap om antalet som ser sändningarna och de kommer själva närmare handbollspubliken. Sändningarna kommer att skötas av Rego Production AB, som även gjorde det åt Cmore som tidigare hade rättigheten.
– Det var också en av anledningarna att det blev Infront. När vi startar en egen plattform vill vi ha en produktion och kommentering på sändningarna som håller den nivå våra tittare är vana vid.

I det tidigare tv-avtalet fick klubbarna en ekonomisk kompensation. De kommer inte att vara lottlösa nu heller men ersättningen till de olika klubbarna kan komma att variera i den nya lösningen.
– Det finns en garantisumma i botten sedan kan det bli hur många abonnemang klubbarna säljer. de får internt komma överens hur potterna ska fördelas. nu kommer det vara krav på alla föreningar att vara aktiva.
Kommer den vanliga tittaren märka någon skillnad förutom att det byter plattform?
– Det kommer att bli bättre. Alla Aranäs klipp kommer att kunna samlas, alla intervjuer och allt rörligt material. Det kommer att bli mer för en Aranässupporter att se på sidan.

SENASTE TV-NYHETERNA

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset
NYHETER 2023-05-29 KL. 14:00

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka
NYHETER 2023-05-29 KL. 11:45
Premium

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka

Debatt: Tusentals barn kan bli utan idrott
DEBATT 2023-05-29 KL. 10:00

Debatt: Tusentals barn kan bli utan idrott

Dags igen – ny stöld från obemannade butiken
NYHETER 2023-05-29 KL. 07:29

Dags igen – ny stöld från obemannade butiken

Självplock av blåbär växer fram i Sandsjöbacka
NYHETER 2023-05-28 KL. 20:00

Självplock av blåbär växer fram i Sandsjöbacka

Tre år snart över – nu tar de studenten
NYHETER 2023-05-28 KL. 17:00
Premium

Tre år snart över – nu tar de studenten

Coronaåren, sammanhållningen och framtiden – så tycker naturvetarna på Aranäs

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.