HANDBOLL 2019-02-10 KL. 17:12

Kämparseger i rysarmatch

Erik Rudvall HK Aranäs i matchen mot Tyresö Handboll. Arkivbild.

Erik Rudvall gjorde fem av Aranäs mål. Foto: Caroline Holmgren

Det var en måstematch för HK Aranäs mot bottenlaget Tyresö. Men efter första halvlek var det tveksamt om det skulle gå vägen. Det blev en riktig rysaravslutning om vilket lag som skulle plocka poängen.

HANDBOLL: ALLSVENSKAN

HK Aranäs – Tyresö Handboll 29–28

Efter en knackig första halvlek hade HK Aranäs ryckt upp sig. Med knappa tre minuter kvar hade hemmalaget kämpat sig upp till en tvåmålsledning. Men Tyresö var inte redo att släppa taget och reducerade till 28–27. Tobias Johnsson svarade med att hoppa långt över Tyresöförsvaret och 29–27-målet gled självklart in i motståndarburen. Tyresö kontrade, men Daniel "Berka" Bergquist var på fötter.

Straff för Tyresö och 29–28 med en minut kvar. 29.32 på klockan tog Aranäs timeout.

– Toni ville att Tobbe (Johnsson) skulle starta en ryss, berättar Erik Rudvall.

Men försöket fallerade när Tobias Johnsson passade till Erik Rudvall som sköt – och träffade målvaktens smalben.

– Jag hann inte tänka något, det var bara att jobba hem igen, säger han.

Det var nu matchen skulle avgöras. Skulle Tyresö hinna kontra och vinna en poäng, eller skulle HK Aranäs klara av att hålla ledningen de resterande sekunderna?

Tyresös anfall. Passen gick till en spelare på högerkanten, men riktningen blev lite för hög. Han sträckte sig och fick bollen på fingerspetsarna innan den rullade ut bakom honom. Sedan gick slutsignalen.

– Det var en otroligt viktig seger för oss, säger femmålsskytten Erik Rudvall.