HANDBOLL 2023-04-06 KL. 20:29

Förlorade igen – nu är läget prekärt för Aranäs

Av Eric Andersson

HK Aranäs stod upp bra mot IFK Kristianstad även i den andra matchen av kvartsfinalserien. Men det räckte inte till seger och nu är det kniven mot strupen för Kungsbackalaget på söndag.

Förlorade igen – nu är läget prekärt för Aranäs
HK Aranäs förlorade även den andra matchen mot IFK Kristianstad. Foto: Eric Andersson

IFK Kristianstad vann första matchen i kvartsfinalserien med fyra bollar efter att ha vänt ett femmålsunderläge i paus mot HK Aranäs. Det var således 1–0 i matcher till grundseriemästarna när den andra matchen spelades i Kungsbacka bara tre dagar senare.

Återigen var det ett HK Aranäs som stod upp bra i den första halvleken. I anfallsspelet hade både Agust Svensson och Petter Donaldson hade vaknat på rätt sida och stod för ett par fina genombrottsmål vardera. Defensivt hade hemmalaget större problem att få träff på motståndarna och Daniel Bergquist såg vid ett flertal tillfällen uppgiven ut. Men precis som i första matchen var det Aranäsledning i paus – denna gång med 14–13.

Starten på andra halvlek var långt ifrån optimal för hemmalaget. Kristianstad gjorde ett snabbt mål och en missad Aranäspassning som ledde till mål i öppen kasse senare hade matchen vänt till 14–15 efter 32 minuter. Det följdes upp med att Philip Jonsson bommade ett fritt läge, Petter Donaldson en straff och vips var det tre mål upp.

Det var länge en jämn andra halvlek innan Kristianstad drog ifrån mot slutet. Matchen slutade 23–29 och det är alltså kniven mot strupen för Aranäs i tredje matchen som spelas på söndag.

TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.