HANDBOLL 2022-05-05 KL. 10:00

Aranäs värvar internationell spelare – för första gången

Av Eric Andersson

Robert Ladan och Malte Johansson är klara sedan tidigare. Nu får de sällskap av ytterligare ett nyförvärv inför nästa säsong. Mikkel Beck, med meriter från det danska ungdomslandslaget samt spel i Tyskland, ansluter till HK Aranäs.
– Jag tror han kommer tillföra väldigt mycket, säger Jerry Hallbäck.

Aranäs värvar internationell spelare – för första gången
Mikkel Beck är HK Aranäs senaste nyförvärv. Foto: Privat

HK Aranäs har gjort klart med sin tredje värvning i form av 23-åriga mittnian Mikkel Beck. Han har tidigare representerat TV Cloppenburg och ASV Hamm-Westfalen i Tyskland och kommer senast från danska HC Odense. Beck har även meriter från det danska ungdomslandslaget och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med HK Aranäs.

– Man får alltid lite förfrågningar från danska och svenska agenter när spelare lämnar sina klubbar och det här är väl första gången vi börjat titta utanför gränserna. Jag tror att han kommer tillföra väldigt mycket, säger Jerry Hallbäck.

Dansken Mikkel Beck blir HK Aranäs första internationella värvning någonsin.
– Det känns bra och det är kul att Aranäs väljer att testa något nytt. Dansk och svensk handbollskultur är ganska lika men det finns så klart saker man gör annorlunda i Sverige. Det här är en bra möjlighet för mig att testa på det, säger Mikkel Beck.

Varför blev det Aranäs för dig?
– Jag hade ett bra snack med Jerry (Hallbäck) och Johan (Falk) och tror det är ett bra steg att ta för min utveckling. Vem jag är som spelare och person matchar bra med Aranäs som förening. Förhoppningsvis kan jag hjälpa klubben att ta nästa steg, säger Mikkel Beck.

"Utpräglad playmaker"

Nyförvärvet beskriver sig själv som en mittnia med mycket fart som har ett bra samspel med mittsexan och ett lurigt skott från nio meter. Aranäs tränare, Jerry Hallbäck, har samma bild av nyförvärvet.

– Det är en utpräglad playmaker som styr upp spel och har ett bra samarbete med linjespelaren. Han är även bra i det breda spelet med att få med kanterna, säger han.

En annan truppnyhet som blev klar i veckan är att talangfulle Petter Donaldson, 19, förlänger sitt kontrakt med HK Aranäs över säsongen 2023/2024. Vänsternian har under delar av säsongen visat prov på hög kvalité där matchen mot Redbergslid och sista matchen mot Amo sticker ut. Jerry Hallbäck tror att Donaldsson är redo för en ännu större roll i laget kommande säsong.

– Absolut tror vi det och det är därför vi förlänger. Det är en spelare som lagt på sig lite muskler under året och har ett internationellt stuk på sitt skott. Vi tror stenhårt på honom.


SENASTE TV-NYHETERNA

Eldningsförbud – men det här får du göra
NYHETER 2023-06-01 KL. 15:00

Eldningsförbud – men det här får du göra

Butiken tas bort när mack blir obemannad
NYHETER 2023-06-01 KL. 11:45

Butiken tas bort när mack blir obemannad

Solig festdag när boendet ordnade egen marknad
NYHETER 2023-06-01 KL. 10:30

Solig festdag när boendet ordnade egen marknad

Tågstopp under större delen av dagen
NYHETER 2023-06-01 KL. 07:08

Tågstopp under större delen av dagen

Två 15-åringar åtalas för misshandel på skola
NYHETER 2023-06-01 KL. 07:00
Premium

Två 15-åringar åtalas för misshandel på skola

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:43
Efter tunga perioden klev Jonsson fram
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:02
Lerkils stod för en överkörning
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 21:36
Här avgör skyttedrottningen derbyt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.