Annons

Han fixar sommarfest på anrika utedansbanan

Vaccinationerna är i full gång. Nu går pensionärerna mot ljusare tider. Det vill Lindome PROs festfixare nummer ett, Bertil Karlsson, fira med Sommarfest på Folkparkstema på Hällesåkersgårdens utedansbana.

Jobb & Pengar | 10 Juni 2021 09:00

Planerna har funnits ett tag. Nu gör Bertil Karlsson verklighet av sin egen – och många andra pensionärers – dröm om att arrangera Sommarfest på Hällesåkersgårdens utedansbana.

FOTO: Privat

Hällesåkersgårdens utedansbana har i princip hållits stängd i 30 år. Men nu är den bokad. Spelemännen Kjell Bergen och Alf Eriksson är kontrakterade. Den 18 juni ska de underhålla när alla pensionärer bjuds in till pandemins första riktiga hålligång – en Sommarfest som arrangeras av Lindome PRO.

Folkparkskväll av festfixarproffs

Med musik, dans med medhavt sällskap och en massa annat skojigt arrangerar pensionärsföreningens festfixarproffs Bertil Karlsson pandemins första folkparkskväll för traktens fullvuxna.

– Många av oss pensionärer har ju suttit isolerade hemma väldigt länge under pandemin. Med vaccinationerna öppnas en helt ny värld för oss. Allt blir plötsligt mycket ljusare. Det vill vi fira med det första arrangemanget av det här slaget efter pandemin, deklarerar Bertil Karlsson.

För 100 festdeltagare

Från början hade han planer på ett betydligt större evenemang med fullt utbyggt folkparkstema, för betydligt fler än de 100 personer som nu får möjlighet att delta i sommarfesten.

– Sedan det stod klart att man inte kommer att lätta så mycket på restriktionerna som vi hoppats på har vi fått banta evenemanget. Men det är fortfarande känslan av klassisk folkparkskväll vi vill förmedla, säger Bertil Karlsson.

Vill inspirera andra

Fastän många pensionärer varit fullvaccinerade ett bra tag nu, har antalet event som arrangerats för allmänheten än så länge varit förhållandevis få. Genom att vara först ut hoppas Bertil Karlsson kunna uppmuntra andra att göra slag i saken och ordna roliga aktiviteter för dem som börjar kunna umgås socialt igen.

– Det gäller ju att få igång nöjeslivet, så att folk får jobba och ha kul. Rent psykologiskt har det stor betydelse att ha något roligt att tänka på istället för bara en massa sjukdomar, förklarar Bertil Karlsson sitt beslut.

Viktigt följa restriktionerna

För att sommarfesten ska bli lyckad krävs föranmälan till Bertil Karlsson. Bara 100 personer får plats. Börjar det regna, så att festen måste flyttas inomhus, reduceras antalet möjliga festdeltagare till 50.

Det mesta av umgänget sker utomhus, i den gamla dansbanans gröngräs. Den som vill ta sig en svängom på dansgolvet får endast göra detta tillsammans med medhavt sällskap. Allt för att gällande Coronarestriktioner ska hållas.

”Alla har ett eget ansvar”

Munskydd, handsprit, kaffe och macka ingår i inträdet och lotter finns att köpa. Men den som känner sig det minsta krasslig göre sig icke besvär på Hällesåkersgården.

– Alla har ett eget ansvar för att stanna hemma om de är sjuka och hålla avstånd till varandra på plats. Ska vi kunna träffas och ha roligt måste vi hjälpas åt med att leva upp till restriktionerna, påminner Bertil Karlsson.

”Kosläpp för pensionärer”

Fastän rollen som arrangör kräver sin man ser Bertil själv fram emot sommarfesten med samma entusiasm som övriga festdeltagare.

– Många träffades i ungdomens dagar på denna festplats och nu kan de sitta här och prata minnen med varandra om vilka de har dansat med. Det blir lika roligt för oss arrangörer att komma ut och träffa folk, som för alla andra. Det ska bli spännande att se hur många som vågar sig ut. Delad glädje är dubbel glädje. Får vi bara en fin kväll hoppas vi detta ska bli som ett kosläpp, fast för pensionärer, skrattar Bertil Karlsson.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nu är vaccineringen i Tingbergshallen igång

Nyheter Nu har de första personerna fått sin vaccinspruta i Tingbergshallen. Klockan 14 idag öppnade hallen upp för vaccineringen, ...

Statsministerns besked om restriktionerna

Vård Statsminister Stefan Löfven (S), har kallat till presskonferens klockan 13.15 idag. Besked om förlängda restriktioner väntas. Enligt ...

Nu fyller ”Bertil i affärn” 70

Lindome Han är något av Västsveriges ICA-Stig. En glad och driftig kille som gillar att gå på dans och ...
Annons