Annons

Hamnbänkar i farozonen

Nu ligger bänkarna i Gottskärs hamn illa till. Ingen vill betala för en förstärkning av strandremsan, och därför planerar nu initiativtagaren Bernt Andersson att ta bort bänkarna.

Politik | 09 Februari 2020 07:00

Bänkar i farlig närhet till vattnet.

FOTO: Kristian Alm

För att öka trivseln i hamnen lyckade Bernt Andersson för ett antal år sedan få företag att sponsra var sin bänk längs gräsremsan mot fjordsidan. Det blev nio trevliga vilopunkter för de som ville spana ut över vattnet och Utö.

Men efterhand som inget har hänt med de stolta planerna för hamnen, har vattnet långsamt tuggat i sig strandkanten, och nu är Bernt Andersson rädd att bänkarna ska undermineras och bli osäkra.

Han tog fram en offert på 460 000 kronor för att förstärka kanten, men varken kommunen eller Onsala skifteslag som äger strandremsan, är villiga att betala.

– Nu har jag talat med en av bänksponsorerna, och vi är överens om att bänkarna ska tas bort om ingen vill betala, säger Bernt Andersson.

Han ska nu ringa runt till övriga företag, och om ingen lösning dyker upp försvinner bänkarna under året.

Samtidigt pågår intensiv planläggning av Gottskär, där huvudpunkten är en ny marina och bostäder som fastighetsägarparet Hillhammar står bakom. Men det ligger något år framåt i tiden.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Veckans läsarbilder: Långledigt eller jobb

Familj Kristi himmelfärds dag innebär långledigt för en del, extra arbete för andra. Här kommer ...

Lugn polisnatt – trots många unga som festade

Blåljus Trots att många ungdomar var ute och festade, blev natten mot söndag förhållandevis lugn i Kungsbacka. ...

Vinglig bilfärd gav fängelse

Blåljus Kraftigt berusad satte sig den 64-årige Varbergaren bakom ratten och gav sig ut på motorvägen. I höjd ...
Annons