14 Juni 2019 13:55 | Ulrika Wahlström

För att förhindra bensinstopp, tankade jag förr så fort tanken var halvtom. Om tanken är halvfull idag är jag grymt tillfreds. Då är det långt kvar till jag behöver tanka. Denna tankevurpa behöver jag göra med andra saker i livet!

Du har säkert tackat ja till en fest du inte har känt för att gå på? Dagarna innan blir du på dåligt humör, för du känner ju inte alls för det här. Men, så blir det en riktig höjdarkväll! Tänk att du hade kunnat glädja dig hela veckan! 

Att handla skor till Stora Sonen slutar alltid i katastrof. Efter ett halvårs (!) letande blir jag rejält provocerad när han går runt med sina trasiga skor och på måndagen säger att vi är för fattiga för att köpa skor till honom och att han har skoskav. Jag är förbannad hela veckan och har först till helgen möjlighet att åka med honom till Kungsmässan. Vi kommer inte hitta något där idag heller! Men tack vare en tålmodig kvinna på Stadium fyndar vi ett par toppenskor som faller det kräsna barnet i smaken! 

Min taskiga inställning till Stora Sonens svårigheter med skoinköp har barnen tagit inspiration av när det gäller min matlagning. De förväntar sig att allt jag lagar är äckligt. Det är trist, men jag har lärt mig att de numera hyfsat ofta, efter att de har smakat, ger mig en, om än tveksam, komplimang i form av att ”det här var ju faktiskt gott”. 

Olyckliga omständigheter kan ibland generera otippat bra saker. Jag, som älskar att jogga, hade svårt att se positivt på att jag drabbats av en stressfraktur i foten och blivit oförmögen att springa. Men denna olycka har öppnat upp mina ögon för cykelturer. Dessa ger mig också motion, frisk luft och härliga vyer av vår fina natur. Dessutom får jag allt som oftast med en familjemedlem på turerna. Vi hittar nya smultronställen i Kungsbacka, Särö, Bröndome, Vallda, Lerkil, Sandö, Onsala, Mariedal och Gräppås. 

Vi har en TV med oskickligt inställda kanaler. Det är omöjligt att komma ihåg hur alla kanaler ligger och jag tänkte ställa in kanalerna rätt, men se det ville inte Stora Sonen. Han tycker nämligen att det är toppen att när han letar efter en viss kanal, istället hittar förvånansvärt bra innehåll på kanaler vi inte ens visste att vi hade. 

Att ta ut det negativa i förskott är en ganska onödig, men vanlig företeelse. Vi vill inte gärna fira något innan vi vet att det blev bra. Men om vi gläder oss åt att något kanske ska ske och det sedan inte blir av, har vi i alla fall fått vara glada vid ett tillfälle istället för att vi inte har fått vara glada alls. Jag räknar redan nu med att Stora Sonen hittar vinterskor direkt när det är dags för det! Tjoho!