Annons

Halverade hyran – får hyllningar från hela världen

När fastighetsägare Michael Brinck och hans fru Lotta bestämde sig för att halvera hyran för hyresgästerna, spreds avin som löpeld långt utanför kommunen.
– Jag är helt chockad, jag får mejl från hela världen. Det var ju inte det som var tanken. Men den styrkan som finns i folket… corona får passa sig! säger Michael Brinck.

Nyheter | 25 Mars 2020 12:20

”Med all respons jag fått förstår man den enorma styrkan som finns i Sveriges folk, den är enorm. Corona får passa sig, den har inte en chans mot den här styrkan” säger Michael Brinck.

FOTO: Privat

För två år sedan köpte han två hyresfastigheter med tio lägenheter och huvudkontoret ligger i Kungsbacka. Till vardags driver han Eldabutiken i Kungsbacka.

I torsdags förra veckan skulle Michael Brinck ta tag i de försenade hyresavierna, men fastnade i att läsa om nya sparpaket och regeringens förslag på åtgärder för att hjälpa företag.

– Jag blev uppriktigt irriterad, arg för att de missade bollen. Det är ju inte en enda av de här kronorna som träffar Kungsbacka torg, utan det är som vanligt. Vi små får hjälpas åt, säger Michael Brinck.

Fortfarande arg åkte han hem till hustrun Lotta Brinck och frågade vad hon tyckte om att halvera hyran deras hyresgäster, kan man göra så?

– Självklart! Det är vad vi kan göra här och nu, kanske får någon lite mer sinnesro när det finns ett par extra kronor att röra sig med, säger Michael Brinck.

“Det här är vad vi kan göra här och nu” säger fastighetsägare Michael Brinck.

 

Strömmar in mejl och facebookmeddelanden 

Men makarna Brinck hade inte räknat med den enorma uppmärksamhet som skulle följa. Medier från hela landet har ringt och Michael har fått mejl från privatpersoner ibland annat Kalifornien, som vill tacka för hans initiativ.

– Hur har de hittat mig? Det var inte det här som var meningen. Inte heller att det skulle bli en moralisk pekpinne, för trots att majoriteten tycker att vi gjort något bra finns det ju folk som ja… inte bara är glada.

Enorm styrka

Hyresfastigheterna ligger i Kållered och där bor ett tvärsnitt av Sveriges befolkning, enligt Brinck. Det är barnfamiljer, pensionärer, egenföretagare, kommunanställda och snickare.

– När jag började renovera har jag succesivt lärt känna hyresgästerna. Man är där och arbetar och man dricker en kopp kaffe med dem. Jag tycker man får försöka hjälpas åt med det man kan, säger han och fortsätter.

– Man läser på Facebook i olika kungsbacka-grupper hur folk hjälps åt och går ut och handlar lokalt. Det är sådant vi kan göra för att stötta varandra. Jag har börjat äta lunch ute tre gånger i veckan för att göra det, så nu måste jag ut på power walk för jag blir så tjock av det!

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Vild biljakt – mot trafiken på E6 in mot Kungsbacka

Blåljus I 180-190 kilometer per timme jagade polisen inbrottstjuvarna som körde mot färdriktningen på E6 in mot Kungsbacka. I ...

Facket om hemtjänsten: ”Ska kännas tryggt på jobbet”

Nyheter Det finns en viss oro bland medlemmarna i Kommunal enligt vad förbundet erfar. – Vi tycker att det åtminstone borde ...

Rattfull körde av vägen

Blåljus Vid 05.16 på lördag morgon gick larmet om att en bilist kört av vägen på Varbergsvägen och ...
Annons