Annons

Gymvågen fortsätter - fler startar eget

Vågen av nya gym fortsätter. Efter en hel del bygglovsstrul slår snart Styrkeboxen upp portarna i Åsa. Och på Järnvägsgatan i Kungsbacka har Iron work just öppnat.

Jobb & Pengar | 24 Februari 2021 20:00

Jeanette Wiktorsson och Nathan Stainer jobbar hårt med att få färdigt sitt nya gym i Åsa till öppningsdagen den 22 mars.

FOTO: Kristian Alm

Det slamrar och brötar rejält i den gamla lagerlokalen för nagellack i Åsa. Den håller på att i raskt tempo förvandlas till gym och träningslokaler. Men det är ingen av de stora kedjorna som satsar, utan kungsbackaparet Nathan Stainer och Jeanette Wiktorsson.

De jobbar som konstruktörer i bilindustrin, men Nathan har tidigare drivit bowlinghall och Jeanette kommer från en företagarfamilj. I flera år har de haft drömmen om att dra igång ett eget gym, och när de hittade den tomma lagerlokalen i Åsa slog de till.

– Vi tror inte marknaden för gym är mättad, särskilt inte i Åsa som växer och lockar många barnfamiljer.

De menar också att lokalen alldeles intill Åsa Gårdskola ligger perfekt, mitt emellan centrum och tågstationen.

Barnlek

De vill skapa en fullserviceanläggning, med en gymavdelning med maskiner, och en stor lokal för funktionell träning (crossfit) där man använder redskap som hantlar och kettlebells och framför allt sin egen kropp.

Mitt emellan finns en liten leklokal för barn, där föräldrar har uppsikt från de flesta delarna av anläggningen.

– Vi har två små barn själva och har själva känt behovet att kunna ta med ungarna till gymmet när vi tränar, säger Jeanette.

Det är några veckor kvar till öppning och fortfarande finns massor av göra. Maskiner monteras, mattor ska läggas ut, och de har just börjat söka folk som kunna leda gruppträning både tidig morgon före jobbet och sen kväll.

Bygglovsstrul

Men även om det äntligen är på gång, har det varit en tuff resa hit, konstaterar paret.

– Bygglovet har tagit enorm tid, och vi har fått ligga på hela tiden, och ständigt fått nya krav som dragit ut på tiden, säger Nathan.

– Jag skulle tro att alla nya ritningar och förseningar har kostat oss en halv miljon. Man undrar ju hur Kungsbacka kan påstå att man jobbar för ett bra företagsklimat, suckar Jeanette.

Nå, nu försöker de se framåt – den 22 mars är det dags att släppa in träningssugna i lagom pandemimängd! Någon invigning blir det inte på grund av corona, men man kan boka en förhandstitt via hemsidan.

Fler gym

Även i Kungsbacka stad fortsätter gymtrenden. Där har Olov Attmarsson precis dragit igång Iron Works på Järnvägsgatan.

– Jag och par andra startade ett gym i Sundsvall, och bestämde oss sen för att expandera och då blev det Högsbo i Göteborg. Jag har också jobbat som butiksetablerare för sportkedjan MM och var med och drog i gång butiken i Kungsbacka. Då fick jag upp ögonen för stan, det verkar finnas en bra puls och stort intresse för träning. berättar Olov Attmarsson.

Olov Attmarsson.

– När sen fastighetsägaren visade oss den här lokalen tvekade vi inte att öppna ett tredje gym.

Iron works nisch är att hålla öppet dygnet runt och ha de allra senaste maskinerna. Däremot ingen gruppträning.

Tidigare i NH:

Klagomål om trängsel avvisas

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Philip ska tillbringa ett utbytesår i Vallda

Nyheter Han ville skaffa sig nya erfarenheter och göra något annorlunda. Därför valde Philip Gottschalk från ...

Medicinstöld inom hemtjänsten

Blåljus Kommunen misstänker att någon anställd inom hemtjänsten i Vallda har tagit narkotikaklassad medicin från en ...

Inbrottsvåg sveper över Kungsbacka innerstad

Blåljus Lås din dörr! Med den uppmaningen vänder sig polisen i Kungsbacka till allmänheten. Detta sedan flera ...
Annons