Annons

Glädjen bakom målvaktens avsked

Aranäsfostrade Ida Karlsson försvann mellan grundserien och SHE-kvalet. Anledningen var att hon är gravid.
– Det känns jättekul såklart, säger målvakten.

Handboll | 12 Maj 2021 21:30

Ida Karlsson hoppas finnas på läktaren till hösten.

FOTO: Christian Johansson

25-åriga Ida Karlsson tänkte att hon skulle fortsätta grundserien ut. Förhoppningsvis skulle avancemanget vara klart då. Men när det blev ett kval fick hon ta ett svårt beslut – anledningen var att målvakten var gravid. Hon meddelade laget att det var slutspelat för hennes del.

– Några enstaka visste om det innan, resten fick veta det i samlad trupp. Det var inget lätt beslut att ta, det är de matcherna man brinner för, men min och min bebis hälsa var viktigare än handboll, säger målvakten.

 

 Som läget är nu är det en paus och inget avslut på karriären.

– Det beror såklart på hur allt går. Jag känner mig inte färdig så jag är säker på att jag kommer att spela igen, sedan får vi se på vilken nivå det blir.

Hur ska du följa HK Aranäs?

– Förutsatt att allt går bra och coronan försvinner så kommer man att hitta mig och bebisen på läktaren, det har jag lovat tjejerna.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Slitvargen får hedersuppdrag

Handboll Tobias Johnsson slutade. En ny lagkapten behövde utses – valet föll på Philip Jonsson som inte tvekade. Tränaren ...

Rejält plusresultat av Aranäs

Handboll I fjol stod det klart att HK Aranäs backade 772 000 kronor. Det tappat har de i praktiken tagit tillbaka – trots ...

Landslagsuppdrag för kantspelaren

Handboll HK Aranäs Tobias Svantesson fick inleda säsongen i B-laget. Nu är 20-åringen uttagen till U21-landslaget. Trä...
Annons