Annons

Ger en guldkant i vardagen

Affärsidén dök upp i samband med hennes bröllop. Nu driver Isabelle Eklund ett företag som erbjuder prenumerationstjänster på blommor och dekoration under olika event.
– Jag gillar att duka upp, sätta ihop blombuketter och är duktig på smådetaljer, säger hon.

Jobb & Pengar | 29 Mars 2020 16:00

Isabelle ”Bella” Eklund gillar blommor. Nu har hon startar ett företag som erbjuder prenumeration på buketter.

FOTO: Christina Nordwall

Isabelle tycker det är kul med inredning, event och blommor. Det var när hon själv skulle gifta sig som hon insåg att detta skulle hon kunna jobba med.

– Jag gillar att pyssla och jobba kreativt och är en skapande person.

Hon började undersöka marknaden, ringde runt, gick ut på sociala medier och pratade med vänner.

– För ett halvår sedan registrerade jag företaget Bella dukar AB. Jag ville att det skulle vara personligt med mitt namn för visa att det är jag som gör det, säger Isabelle som kallas för Bella.

Blommorna levereras direkt till kunden

Affärsidén är att erbjuda kunder prenumeration på blombuketter. Antingen varje vecka, varannan eller var fjärde vecka. Blommorna levereras direkt till kund och det finns tre olika storlekar, i olika prisklasser att välja bland. Kundkretsen är blandad.

– Det är privatpersoner i olika åldrar och även företag. Vissa ger bort en prenumeration i present tillsammans med en fin vas till exempel. Det känns som om folk unnar sig idag och tycker det är viktigt med en extra guldkant i vardagen. Det gör så mycket att ha det lite fint hemma, säger Isabelle.

Isabelle sköter försäljningen hemifrån via sin näthandel. Blommor köps in via en grossist som levererar till en lokal i Mölndal där hon binder buketterna.

– Jag har ett samarbete med en blomsterhandlare och får använda en del av lokalen där jag också har tillgång till hans kyldiskar.

När buketterna är färdigbundna levereras de direkt till kund av ett fraktföretag.

– Jag jobbar med säsongens blommor som just nu kan vara tulpaner. Jag har min egen stil och gör olika sorters buketter varje vecka. Jag tycker om att använda färska och torkade blommor ihop och blandar gärna i kvistar. Det blir heller inget svinn eftersom jag vet exakt hur många blommor som går åt. Det ska vara hållbart för miljön och det ska märkas att det är mitt ”stuk” på det, säger Isabelle.

 

Förutom att erbjuda prenumerationer på blommor tar Isabelle även uppdrag där det handlar om att dekorera vid olika event eller bröllop.

– Det kan vara allt från att skapa brudbuketten till att dekorera hela lokalen med blommor och göra dukningen med allt det innebär.

 

Responsen från kunderna har varit god. Framöver finns planer på att utvidga satsningen. Då skulle det kunna bli aktuellt med andra städer och specialsatsningar mot vissa branscher. Men än så länge är det fokus på närområdet som gäller.

– Det har gått väldigt bra hittills och det har spridit sig, säger Isabelle Eklund.

 

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

Läs Även

Rattar bil full med blommor

Jobb & Pengar Själva idén har funnits länge. Nu kom tillfället. Efter en veckas planering rattade Anna Ramstedt och ...

Tillskott som blommar ut och ger lite klirr i kassan

Bostad Böcker, skor och porslin är givna varor när man tänker på begagnade varor. Men på Röda ...

Flower power i stan

Nyheter De får många glada tillrop av allmänheten men så ligger det också mycket arbete bakom Kungsbackas vackra ...
Annons