Efter slarvet i andra halvlek hade uppförsbacken blivit för stor. ArkivfotoFyra mål på tre minuter. Det var det som avgjorde matchen. Efter det kämpade HK Aranäs med att komma tillbaka in i matchen, men tappet hade blivit för stort.
HANDBOLL: ALLSVENSKAN


OV Helsingborg HK – HK Aranäs 26–23Det var en rysligt jämn första halvlek i matchen. Men åtta minuter in i andra halvlek händer det som kom att avgöra matchresultatet. OV Helsingborg prickade in 14–13 och Louise Karlefeldt åkte på en utvisning. Med en spelare mer på plan hittade det kontringsstarka hemmalaget en svag punkt och kunde hugga direkt. 15–13. 16–13. 17–13. HK Aranäs tog timeout och fick under resten av matchen försöka kämpa ikapp försprånget.


– Vi fick bra lägen men vi förvaltade dem inte. Vi slarvade för mycket och istället var det OV som fick kontra. Det var där vi tappade matchen. Vi måste ha mer fokus, säger Louise Karlefeldt.Läs mer i tisdagens tidningMatchfakta:


OV Helsingborg HK – HK Aranäs 26–23 (11–11)


Målskyttar, HK Aranäs: Sanna Andreasson 3, Louise Karlefeldt 3, Anna Heed 3, Rikke Jensen 3, Kajsa Lindeberg 3, Tilda Palm 3, Johanna Zaman 2, Jessica Plain 2, Lovis Jansson