FOTBOLL 2019-06-08 KL. 16:17

Fyra mål på lika många målskyttar

Onsala BK mot Lindö FF Ida Jacobson

Ida Jacobsons lobb hjälpte OBK att hem tre poäng hemma på Rydet. Foto: Caroline Holmgren

Styrkan på hemmaplan kvarstår. Efter en blek insats i första halvlek, hittade Onsala BK rätt mot Lindö FF och kunde ta hem tre nya poäng.

FOTBOLL: DIVISION 1

Onsala BK – Lindö FF 4–1

Redan efter nio minuter var Mikaela Utas framme och petade in matchens första mål. Men det var inte utan ansträngning. Lindö FF pressade Onsala BK högt, vilket stressade hemmalaget att spela hem istället för att vända upp. OBK hade svårt att hitta varandra på plan och spelade inte till sin fulla potential.

– Vi pratade om det i paus att vi måste använda de ytor som finns bättre och värdera situationerna lite tidigare, säger lagkaptenen Linn Mörfeldt.

Andra halvan såg betydligt bättre ut. Redan fyra minuter in kunde Ida Cederberg kliva genom Lindöförsvaret, utmana målvakten och pricka in 2–0. I matchminut 60 var det Ida Jacobsons tur, hon lobbade in 3–0 ovanför Lindös chanslösa målvakt, efter pass från Ida Cederberg från vänster kortsida via Mikaela Utas.

– Vi är alltid starka på hemmaplan och det känns alltid fantastiskt efter tre poäng, säger lagkaptenen som fick pangat in 4–1 med två minuter kvar av matchen.

Matchfakta:

Onsala BK – Lindö FF 4–1 (1–0)

1–0 (9) Mikaela Utas, 2–0 (49) Ida Cederberg, 3–0 (60) Ida Jacobson, 3–1 (65), 4–1 (88) Linn Mörfeldt