Stella Hedman var en av många som flög över hindren på tvåbenshoppningen.

FOTO: Daniel Blomqvist

– Det kom många fler än vad vi hade trott, säger Nea Lindblom som var med och arrangerade.

På torsdagen var det full fart i strålande sol när ett gäng kompisar med stort intresse för hästhoppning ordnade en hoppdag i Frillesås. Från början var det ungefär 20 anmälda, men när det var dags kom det runt 50 tjejer som ville testa på att hoppa. Och vid sidan av aktiviteterna hejade föräldrar och vänner. 
– Vi ville visa hur det kan vara på en hästhoppningstävling, berättar arrangören Nathalie Lindahl.

Stella Hedman, Nea Lindblom, Nora Hedman, Johanna Wallin, Myra Guldbrandsson och Nathalie Lindahl ordnade tvåbenshoppning i Frillesås. 

Hoppningen gick under namnet tvåbenshoppning, och gick helt enkelt ut på att på egna ben springa en bana och hoppa över olika hinder. Alla var välkomna, och både små och lite större hoppare dök upp, varav en del helt spontant.

Några som blev nyfikna och anslöt till aktiviteterna var Ella, Malin, och Saga Björkman. En nöjd Saga gick hem med en rosett som hon fått i pris.

Hur har ni gått ut med det här? 
– Vi känner varandra från ridklubben, och så har vi gått ut på instagram och även sagt till kompisar, säger Stella Hedman som också var med och ordnade hoppdagen. 

Emellan varven riggades hindren om och höjdes några snäpp. Allt under övervakning av arrangörerna.

Med lite stöd av föräldrar samt fritidsgården som kunde låna ut en högtalaranläggning, var det så bara att köra. Först gick en så kallad ”Clear round”, där alla som ville fick hoppa utan några krav på annat än att ha kul. Nästa steg blev en liten tävling, som pågick till en vinnare korades. 

Kommer ni att arrangera fler hoppdagar? 
– Ja det blir nog en till i höst, men då tänker vi vara inomhus, säger Nea Lindblom. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.