Hyllmeter dragspel. Fullt med dragspel, och fullt med besökare. Många kom för att gästa nyinvigningen av Karlssons musik i Fjärås. Utbyggnad och omgjorda lokaler. Med nytt utställningsrum och ny kontorsdel bjöd Karlssons musik i Fjärås in till nyinvigning på söndagen. Störst i Norden på dragspel. Men det är inte till invånarna i Kungsbacka kommun som största försäljningen sker. 


– Ungefär 1,5 procent av omsättningen är lokal försäljning. Vi säljer till Norge, Danmark och till musiker runtom i Sverige. Högtrycket är under sommarmånaderna, då är det många som strömmar hit från när och fjärran,  säger Lars Karlsson som tillsammans med brodern Sven Karlsson idag driver verksamheten. I april förra året påbörjades arbetet med att bygga ut och rusta upp lokalerna. I helgen var det dags för invigning, och en minst sagt god skara besökare hade strömmat till för att se resultatet. Fredrik Hansson (C) från kommunstyrelsen klippte band, och när det var dags för tårta var trängseln stor. 
Familj. Sven, Siv, Lars och Ingvar Karlsson trivdes under festligheterna. 
Karlssons musik startades 1970 av Ingvar Karlsson. 


– Det här är pappas livsverk. Nu är det jag och min bror Sven som driver, men med god hjälp av Ingvar och Siv. Just nu håller vi dessutom på att rekrytera två nya till kontoret. Det var väldigt många som sökte, väldigt kul, säger Lars Karlsson. Läs hela artikeln i tisdagens upplaga av Norra Halland.