Annons

Full rulle under sportlovet

Sportlovet lider mot sitt slut. Men veckan har bjudit på många aktiviteter. Teatersminkning, bågskytte, skejtskola och öppet hus på brandstationen för att nämna några. 
Nyheter | 17 Februari 2019 15:00

En av de som hade anmält sig till sportlovets skejtskola var Amanda Jensen som fick lära sig hur hon skulle stå och balansera på brädan. Foto: Caroline Holmgren. 

 

Sportlovet lider mot sitt slut. Men veckan har bjudit på många aktiviteter. Teatersminkning, bågskytte, skejtskola och öppet hus på brandstationen för att nämna några. 

 

Under sportlovet hade skejthallen öppet för alla som vanligt. Men det fanns även möjlighet för barn mellan sju och 13 år att anmäla sig till skejtskolan. Och redan innan lovet hade den snabbt blivit fullbokad. 


En del av barnen på skejtskolan i Kobacka hade aldrig stått på en bräda tidigare, andra fick vässat sina kunskaper i rampen. Bröderna Elias och Erik Ringblom fick lite tips och hjälp med att snurra runt med brädan, från tränaren Rickard Andersson. Foto: Caroline Holmgren. 

 

 

Brandstationen i Kungsbacka bjöd in barn till öppethus. Barnen fick låtsaskörad olika utryckningsfordon och klättra på den gamla brandbilen. 


Kompisarna Ludde Brorsson, 7 år, och Daisy Hällström, 8 år, provat den gamla lastbilen.
– Jag har klättrat på brandbilen och låsatskört brandbil och polisbil. Det har varit roligt, säger Ludde Brorson.
Foto: Julia Sandstén Vikberg

 

 

Djur, fantasifigurer, monster, sår och rynkor – under två dagar på sportlovet kunde den som prova på att lära sig lite om teatersmink.  

 


En av aktiviteten på sportlovet var en kurs i teatersmink. Här blir kursdeltagaren Hilda omsorgsfullt sminkad av kompisen Filippa. Foto:Daniel Blomqvist. 

 

 

I en källarlokal i Gullregnsskolan i Kungsbacka flög pilarna tätt mot måltavlorna när Kungsbacka Bågskytteklubb hade prova-på-dagar. Såväl tjejer som killar kom för att prova bågskytte, och många träffade tavlorna med imponerande säkerhet. 

Håkan Andersson, ordförande i klubben, visar unga talangen Emma hur en bågsträng ska spännas. Foto: Daniel Blomqvist. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har erkänt sexköp och lämnar omedelbart alla uppdrag. Förste vice ...

Häcken växer kämpahög – kanske

Bostad En vacker hög häck som skyddar både mot insyn och blåst vore toppen. Men hur gö...

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Blåljus Moderaten Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, har köpt sex. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag. Kommunstyrelsens ordfö...
Annons