Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Full rulle under sportlovet

En av de som hade anmält sig till sportlovets skejtskola var Amanda Jensen som fick lära sig hur hon skulle stå och balansera på brädan. Foto: Caroline Holmgren. 

 

Sportlovet lider mot sitt slut. Men veckan har bjudit på många aktiviteter. Teatersminkning, bågskytte, skejtskola och öppet hus på brandstationen för att nämna några. 

 

Under sportlovet hade skejthallen öppet för alla som vanligt. Men det fanns även möjlighet för barn mellan sju och 13 år att anmäla sig till skejtskolan. Och redan innan lovet hade den snabbt blivit fullbokad. 


En del av barnen på skejtskolan i Kobacka hade aldrig stått på en bräda tidigare, andra fick vässat sina kunskaper i rampen. Bröderna Elias och Erik Ringblom fick lite tips och hjälp med att snurra runt med brädan, från tränaren Rickard Andersson. Foto: Caroline Holmgren. 

 

 

Brandstationen i Kungsbacka bjöd in barn till öppethus. Barnen fick låtsaskörad olika utryckningsfordon och klättra på den gamla brandbilen. 


Kompisarna Ludde Brorsson, 7 år, och Daisy Hällström, 8 år, provat den gamla lastbilen.
– Jag har klättrat på brandbilen och låsatskört brandbil och polisbil. Det har varit roligt, säger Ludde Brorson.
Foto: Julia Sandstén Vikberg

 

 

Djur, fantasifigurer, monster, sår och rynkor – under två dagar på sportlovet kunde den som prova på att lära sig lite om teatersmink.  

 


En av aktiviteten på sportlovet var en kurs i teatersmink. Här blir kursdeltagaren Hilda omsorgsfullt sminkad av kompisen Filippa. Foto:Daniel Blomqvist. 

 

 

I en källarlokal i Gullregnsskolan i Kungsbacka flög pilarna tätt mot måltavlorna när Kungsbacka Bågskytteklubb hade prova-på-dagar. Såväl tjejer som killar kom för att prova bågskytte, och många träffade tavlorna med imponerande säkerhet. 

Håkan Andersson, ordförande i klubben, visar unga talangen Emma hur en bågsträng ska spännas. Foto: Daniel Blomqvist. 

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!