Annons

Full aktivitet på Rigortorpet

Under våren och sommaren har fler sökt sig till Rigortorpet. Och i helgen sattes en ny spårtavla upp som ska koppla samman det gamla med det nya.

– Vi har velat ha personliga namn på lederna, säger styrelsemedlemmen Peter van den Brink.

Sport | 28 Juli 2020 11:00

Den nya spårtavlan på Rigortorpet visar namnen på slingorna som har döpts efter personer som har en koppling till föreningen – "Vi vill få ihop det gamla Rigor med det nya Rigor", säger styrelsemedlemmen Peter van den Brink.

FOTO: Privat

ORIENTERING. Coronapandemin har för de flesta inneburit en negativ utveckling. På Rigortorpet har det istället gått åt andra hållet. Fler letar sig ut i orienteringsspåren, vandringslederna och cykelslingorna.

– Aktiviteterna har ökat otroligt mycket. Det är folk där hela dagarna, oavsett veckodag. De cyklar, springer, vandrar och plockar svamp, säger styrelsemedlemmen Peter van den Brink som även berättar att de sett denna uppgång under den senaste femårsperioden.

Samtidigt berättar han att området varit nergånget och därför sjösattes ett arbete för två år sedan med att bland annat märka upp stigarna – och i helgen gjordes just detta samtidigt som det installerades en ny spårtavla.

– Det har funnits en massa stigar som man inte hittat på. Och då har man dragit sig lite för att åka upp. Men nu har vi sett en stor skillnad nu under coronaperioden. För nu har aktiviteten ökat väldigt mycket. Bara nu i helgen vet jag inte hur många bilar som var där uppe, säger van den Brink.

Han fortsätter:

– Vi är på väg till att få det till ett riktigt fint vandringsområde. Det som egentligen har tagit längst tid har varit att namnge alla leder då vi velat ha personliga namn på dem istället för att det till exempel ska stå tio kilometersslingan. Då har vi bollat länge kring vilka personer det ska vara och vad de haft för funktion, säger van den Brink.

Personlig prägel

Tiokilometersslingan har döpts till Alf-milen efter Alf Lundgren och Alf Olsson. Vad deras betydelse för IF Rigor varit genom åren kommer man så småningom kunna läsa om på slingan.

– Föreningen är gammal och tanken har varit att få ihop det gamla Rigor med det nya Rigor. Det blir ett historiskt perspektiv som visar att vi har funnits länge. Sedan kommer det finnas en beskrivning på varje person som är namngiven på spåren, säger van den Brink.

Hur vidareutvecklar ni Rigortorpet till nästa nivå?

– Skidåkningen kan vi inte göra så mycket åt, där är vi väldigt väderberoende. Men vad gäller orienteringen, cyklingen och även traillöpningen är tre aktiviteter som vi bara har sett början på. Och det ligger i planen att det ska byggas upp ett ordentligt cykelområde med bra tekniska utmaningar till exempel. Så vi har inte nått vägs ände vad gäller verksamheten på Rigortorpet, säger van den Brink.

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Orientera dig runt promenaden

Nyheter Sugen på att göra promenaden kring Tjolöholm lite mer spännande? Fjärås AIK har tagit fram ...

Förbundet tvingar dem att ställa in

Sport Snötrampen är uppskjuten på obestämd tid. Lygnern Runt flyttas även den till ett senare datum. Men tävlingen ...

O-Ringen skjuts upp

Sport Årets O-Ringen skulle ha avgjorts i Uppsala i sommar. Men med anledning av coronapandemin skjuts den istället upp till ...
Annons