Över 30 000 hyllade Svenska damlandslaget med Kungsbackas Fridolina Rolfö i spetsen i kväll (måndag) på Götaplatsen i Göteborg.

– Det här är nästan som man får gåshud, vilken fantastisk mottagning, säger en glad Fridolina som klev upp på scen med kryckor. 

 

Publiken sjöng ikapp ”Vi är svenska fans vi” och jublet visste inga gränser när landslaget hyllades på scen samtidigt som TV-bilder rullades fram på storskärmen på Götaplatsen från VM-matcherna.

 

– Vad skall man säga, det här är riktigt stort att så mycket folk hade kommit hit, säger Fridolina som också hade sina nära och kära på första parkett.

 

 

På plats fanns också TV4 expert och förre landslagsspelaren Lotta Schelin som fick en pratstund med Rolfö. Lotta som sedan några år tillbaka bor i Onsala. 

 

Fridolina kunde efter hyllningen ta sig ner från scen med hjälp av sina kryckor (skadad mot England) för att möta sin familj. 

– Jättekul att få träffa familjen igen, där pappa Lars-Inge och systern Daniella och kusinen Elin Rolfö fanns på plats liksom pojkvännen Simon Skott och hans familj. 

 

 

Fridolina Rolfö och pojkvännen Simon Skott ses här tillsammans med Fridolinas pappa Lars Inge Rolfö till vänster. 

 

Beträffande skadan kunde Fridolina inte säga när hon blir skadefri men hoppas att det skall gå bra så hon kan vara med i seriepremiären med sin nya tyska klubb Wolfsburg. 

 

– Just nu känns det väl så där, men det går ändå åt rätt håll, säger Fridolina. Men nu skall jag vara i Kungsbacka några dagar innan jag åker tillbaka till Tyskland för att kolla upp min fotskada. 

 

Efter hyllningarna bar det iväg till till restaurang Trädgården för Fridolina och landslaget för att fira ytterligare några timmar. 

 

 

Fridolina hyllas här av sin syster Daniella och kusinen Elin Rolfö.