FOTBOLL 2023-02-24 KL. 10:55

Wallinder om varför Gefleflytten inte är ett nedköp

Av Christian Johansson

Andraligan i Danmark, allsvenskan och superettan fanns med i bilden. Robin Wallinder från Onsala hamnade i Gefle IF. Nu förklarar 23-åringen varför det inte är ett nedköp från Örgryte IS.

Wallinder om varför Gefleflytten inte är ett nedköp
Onsala BK-fotrade Robin Wallinder är klar för Gefle IF. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

I mitten av december stod det klart att Robin Wallinder skulle lämna Örgryte IS. Under sin sista säsong i klubben gjorde han förstaplatsen till sin och hade bäst räddningsprocent i serien. Nu berättar keepern att de ville att han skulle stanna men så mycket ville inte Öis ge. Själv kände han att han ville känna ett 100-procentigt förtroende efter sitt 2022.

Men det tog tills i onsdags innan det blev med ny klubbadress. Nykomlingen i superettan, Gefle IF, blir ny hemvist. Målvakten har skrivit på ett 1+1-kontrakt. Det har varit diskussioner med danska andraligan, allsvenska klubbar och andra konkurrenter i superettan, berättar Robin Wallinder.
När du lämnade Örgryte IS sa du att du ville ville bli heltidsproffs.
– Gefle presenterade en bra lösning och plan på det. Jag har möjligheten att kunna leva på fotbollen.
Har det varit stressande att inte ha en klubb när säsongen närmar sig?
– En viss stress har det varit. Man känner att "Nu vill jag spela fotboll." En del har is i magen och väntar på en skada och sedan hoppar man in. det var inget jag ville. Jag ville inte vara en quickfix utan en större del av det hela.
Du byter Örgryte mot Gefle. Många säger nog att Robin Wallinder gör ett nedköp.
– Om jag ska jämföra med dig så kanske du går från att vara reporter på en stor tidning till redaktör på en liten tidning för att det personligen är bra för din karriär. Du får mer ansvar, men utåt ser det ut som ett nedköp. Jag tycker inte jag har gått ner mig, Gefle är en kraftig historia men jag kan förstå att det ser så utåt för att Öis är en stor och anrik klubb.

Robin Wallinder förväntar sig att Gefle åter ska etablera sig i elitfotbollen. För egen del handlar det om att bygga vidare på fjolåret.
– Jag tog stora steg när jag fick chansen även om det fanns stunder där jag kunde bli ifrågasatt. Mitt namn växte, om inte genom fotbollen så genom drönarhistorien.

TV-klipp och nyheter

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-09-23 KL. 15:02
Sagaloppet stöttar Barncancerfonden
Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.