FOTBOLL 2022-07-12 KL. 11:03

Trots topplacering – Fjärås bryter med tränaren

Av Eric Andersson

När IFK Fjärås återupptar jakten på en kvalplats till hösten blir det med en ny röst i omklädningsrummet. Klubben meddelar nu att man avslutar samarbetet med huvudtränare Stefan Larnelius.

Trots topplacering – Fjärås bryter med tränaren
Stefan Larnelius lämnar IFK Fjärås. Arkivfoto: Carl Schöndell

TV-klipp och nyheter

FOTBOLL. Efter en brokig inledning fick IFK Fjärås fart på maskineriet mot slutet av vårsäsongen. I de två sista matcherna gjorde laget hela elva mål och placerar sig på en tredjeplats i tabellen. Men trots det väljer IFK Fjärås att bryta med huvudtränare Stefan Larnelius.

– Det beror framförallt på Stefans privata situation där han fått ett nytt jobb. Han hinner inte med riktigt och hade behövt engagera sig lite mer. Men det var inga konstigheter, vi var överens om det och det är inga hard feelings, säger Niklas Nedrén, ordförande i IFK Fjärås.

Stefan Larnelius delar ordförande Nedréns bild av situationen.

– Jag har redan missat två matcher och det känns inte schysst när man inte kan gå in hundra procent. Det är synd på ett sätt för man vill gärna slutföra sina uppdrag men det är svårt när det inte klaffar med det privata, säger han.

Har ni haft en dialog om detta länge?
– Det har vuxit fram mer och mer ju längre säsongen gått. Men nu under sommaruppehållet kändes det logiskt att bryta.

Hade du velat köra på?
– Jag vill gärna vara inom fotbollen men vill samtidigt känna att jag kan göra det helhjärtat. Just nu går inte det och då känns det inte rätt för någon. Jag önskar Fjärås lycka till, det är bra killar och förhoppningsvis kan de lösa en kvalplats till slut, säger Stefan Larnelius.

Stefan Larnelius blir den tredje tränaren som IFK Fjärås bryter med på ett drygt kalenderår. Under förra säsongen avverkades både Thorbjörn Svensson och Jerry Westerberg.

– Det är lite för många byten på kort tid och det är högst olyckligt. Samtidigt ser vi positivt på tillvaron, vi ligger trea i tabellen och ser fram emot hösten, säger Niklas Nedrén.

Vem som blir ny huvudtränare i IFK Fjärås är ännu inte klart. Men diskussioner pågår med ett antal kandidater.

– Vi har diskussioner med ett antal namn utifrån och har en ambition att hitta en överenskommelse inom kort, säger Niklas Nedrén.TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-09-23 KL. 15:02
Sagaloppet stöttar Barncancerfonden
Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.