FOTBOLL 2022-09-20 KL. 17:14

Tränaren om uppdraget: "En väldigt stor ära"

Av Eric Andersson

Adam Fogelblad får en ny kollega på tränarbänken nästa säsong – tidigare mittfältskompanjonen Calvin Soberon.
– Det är en väldigt stor ära för mig, säger Onsala BK:s nya huvudtränare.

Tränaren om uppdraget:
Som seniorspelare gjorde Calvin Soberon sju säsonger i OBK. Nästa säsong blir han en av två huvudtränare. Arkivfoto: Christian Johansson

TV-klipp och nyheter

FOTBOLL. Under tisdagen kunde Norra Halland avslöja att Onsala BK gör en förändring på tränarsidan till nästa säsong. Jakob Carnebratt lämnar rollen som huvudtränare och Calvin Soberon tar över.

Även om rollen som huvudtränare för ett seniorlag blir ny för Calvin Soberon är han långt ifrån ny i Onsala BK. I olika roller har han figurerat i föreningen sedan han var fem år gammal. Som seniorspelare blev det sju säsonger där han var med och tog klubben från division 5 till division 2.
– Det en väldigt stor ära för mig att få det här uppdraget. Jag har varit i OBK sedan jag var fem år och brinner verkligen för den här klubben. Sedan ligger det rätt i tiden för mig att få utmanas som tränare på en helt annan nivå än tidigare, säger Calvin Soberon.

Efter säsongen 2020 avslutade han spelarkarriären och tog över som tränare för OBK:s herrjuniorer. Nu blir han en av två tränare som ska leda Onsala BK in i framtiden.
– Framför allt blir det kul att ta vid på resan som klubben började 2014 när Fidde (Fredrik Holmberg) och CG (Christoffer Gustafsson) kom in. Vi har befäst oss som bäst i kommunen och ska fortsätta utveckla laget och organisationen.

Adam Fogelblad och Calvin Soberon kamperade ihop på Onsala BK:s mittfält under många säsonger. En duo som nästa säsong återförenas på tränarbänken.
– Det ska bli sjukt kul att samarbeta med Adam. Vi har känt varandra länge och tänker fotboll på samma sätt.

Det blir inga samarbetsproblem?
– Det kommer inte bli några problem. Jag och Adam har haft kontinuerlig kontakt sedan jag blev tränare. I Onsala vill man att herrlag och juniorlag arbetar på liknande sätt så det har blivit naturligt för oss att bolla idéer om olika saker.

Juniorfotboll till division 2 är ett stort steg, var det helt givet att tacka ja?
– Ja. Även om det är ett stort steg är det fortfarande Onsala BK och jag kommer in i en välmående organisation och en bra miljö att arbeta i, säger Calvin Soberon.


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-09-23 KL. 15:02
Sagaloppet stöttar Barncancerfonden
Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.