FOTBOLL 2022-09-20 KL. 12:06

Avslöjar: Han tar över OBK

Av Eric Andersson

Det blir ett skifte på tränarposten i Onsala BK. NH kan avslöja att den förre mittfältaren Calvin Soberon kliver in som ny huvudtränare.

Avslöjar: Han tar över OBK

FOTBOLL. Kommunens bästa herrlag gör ett skifte på tränarposten till nästa säsong. Nu kan NH avslöja att den förre mittfältaren Calvin Soberon blir en av Onsala BK:s två huvudtränare.

Sedan han lade fotbollsskorna på hyllan har Calvin Soberon varit ansvarig för klubbens herrjuniorer men tar nu alltså klivet upp till A-laget. Han kommer dela huvudansvaret med nuvarande spelande tränaren Adam Fogelblad.

Under tisdagseftermiddagen bekräftade OBK avslöjandet.
– Calvin har ett stort klubbhjärta och tagit stora kliv som ledare på juniorsidan. Det känns som helt rätt tajming då vi har många unga spelare som blivit uppflyttade till A-laget och ett par som kan bli uppflyttade framöver. Sedan kan Adam och Calvin varandra utan och innan och ser fotboll på samma sätt, säger Christoffer Gustafsson, manager i Onsala BK.

Har ni haft en dialog länge eller gick det snabbt?

– Vi har haft en ambition att hitta en lösning tidigt för att få arbetsro och kunna jobba med andra delar. Nu när vi ska spela cupgruppspel i februari måste vi vara klara med både tränare och trupp tidigt.

Både Calvin Soberon och Adam Fogelblad har signerat kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024.
– Det känns riktigt bra att vi kör på med Adam som gjort det fantastiskt bra för oss under ett antal år nu. Han har tagit enorma kliv i sitt tränarskap och inspirerar sina spelare på ett beundransvärt sätt.

Rekryteringen av Calvin Soberon innebär också att Jakob Carnebratt lämnar rollen som huvudtränare efter två säsonger.
– Jakobs sociala situation har förändrats och han kan inte lägga den tiden som krävs för att ha en huvudtränarroll. Det har gjort att vi tittat på andra lösningar och landat i den här lösningen.

Men han kan bli kvar i föreningen?
– Han är väldigt uppskattad och har varit i föreningen länge. Vi kommer prata med varandra och se vart det tar vägen, säger Gustafsson.


TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.