FOTBOLL 2021-12-01 KL. 09:00

Tölö IF dubbelvärvar från Onsala BK

Av Eric Andersson

Tölö fortsätter vara aktiva i inledningen av transferfönstret. Oscar Samuelsson hämtades från Kungsbacka City förra veckan och nu är ytterligare två spelare klara för den nyblivna division 2-klubben.

Tölö IF dubbelvärvar från Onsala BK
Melwin Dahlin lämnar Onsala BK för Tölö IF. Arkivfoto: Christian Johansson

Redan i somras försökte Tölö IF värva 20-åriga William Dahlin från Onsala BK. En övergång som inte var möjlig att ro i hamn då, men som nu gått i lås och Tölös sportchef Arian Faily är nöjd med nytillskottet.
– William Dahlin är en skicklig spelare som kommer bidra med viktig erfarenhet från division 2-spel.

Det är en mångsidig spelare som Tölö IF får in i truppen. Under sina år i Onsala BK har William Dahlin spelat mittback, högerback och innermittfältare.
– Han är främst tänkt att användas i centrallinjen, sedan får vi se exakt vart och hur det blir. Det är en konkurrenssituation där alla får jobba hårt för sin plats, säger Faily.

För William Dahlins del blev det inte speciellt mycket fotboll den gångna säsongen.
– Det har varit mycket tankar om jag skulle stanna eller lämna. Onsala är en bra förening som jag tackar för mycket, samtidigt kände jag att det var dags för ett miljöombyte, säger William Dahlin.

Vilken position spelar du helst på?
– Jag vill spela centralt, om det är som mittback eller mittfältare spelar ingen större roll.

Dubbelt Dahlin

William är inte den enda Dahlin som kommer spela i Tölö IF nästa år. Klubben har även gjort klart med Williams bror Melwin Dahlin som också kommer från Onsala BK.
– I Melwin får vi en ung, modig spelare som är bra på att länka spelet. Jag ser en otrolig potential i honom. Vi har värvat William och Melwin var för sig, att de är bröder är bara en bonus, säger Arian Faily.

Både Melwin och William Dahlin har spelat i Tölö i ungdomsåren. Något som är viktigt för Faily när spelartruppen 2022 börjar ta form.
– Vi försöker arbeta med killar från närområdet och värva tillbaka spelare med Tölöbakgrund. Men det kanske dyker upp en eller två spelare utifrån också.

Letar målvakt

Arian Faily berättar att det är en trupp på 20 spelare som kommer gå in i nästa säsong. På önskelistan finns fem spelare, med bröderna Dahlins underskrifter är nu tre av namnen säkrade.

Oscar Lansing spelade en viktig roll i laget som vann division 3. Men i och med hans flytt till Halmstad på grund av studier befarar Faily att Tölö får klara sig utan målvakten nästa säsong.
– Lansing vill vara med och om vi hittar en lösning som fungerar är han vår förstamålvakt, alla dagar i veckan. Han tränar med en klubb i Halmstad nu för att hålla igång och det realistiska är att han spelar fotboll där nästa säsong. Det gör att målvakt är en position vi tittar på att förstärka, säger Faily.


SENASTE TV-NYHETERNA

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:27

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts

Läraren kritisk mot upplägget

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:24

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan

Buss körde av vägen
NYHETER 2022-01-20 KL. 07:50

Buss körde av vägen

Målvakterna glänste i återstarten
HANDBOLL 2022-01-19 KL. 21:21

Målvakterna glänste i återstarten

Aranäs segrade i årets första match

Thorbjörnson etta på riksdagslista
POLITIK 2022-01-19 KL. 18:00

Thorbjörnson etta på riksdagslista

Vården viktig valfråga för V

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 16:00

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna

Ryfors om AHL:
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 12:00

Ryfors om AHL: "Det kallas djungeln av en anledning"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-