FOTBOLL 2023-04-29 KL. 22:02

Tappade tvåmålsledning igen

Av Eric Andersson

IFK Fjärås har haft problem att knyta ihop säcken i säsongsinledningen. Under fredagskvällen tappade laget återigen en tvåmålsledning till oavgjort.

Tappade tvåmålsledning igen
Tvåmålsskytten Pontus Delin fick beröm av sin tränare efter matchen. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Det finns en klyscha inom ishockeyn som säger att det inte finns något svårare än att leda med 3–0. I fotbollens värld verkar en 2–0-ledning vara det svåraste att försvara, i alla fall för IFK Fjärås. I seriepremiären mot Skrea ledde de rödvitalänge med 2–0 innan Skrea både kvitterade och reducerade i matchavslutningen. Mot Derome-Åskloster var det dags igen.
– Det blir automatiskt att man backar hem för att försvara ledningen. Derome trycker på och vi blir tröttare och tröttare. Det är lite segt men vi möter ett bra lag, säger Fredrik Gunnarsson, tränare i IFK Fjärås.

Pontus Delin gav Fjärås ledningen i mitten av första halvlek och fyllde sedan på målkontot i början av andra. Under matchens sista kvart gjorde Derome livet surt för gästerna med två snabba mål till 2–2.
– Vi gör en bra första halvlek där vi knappt släpper till någonting. Sen är det kul att Pontus Delin börjat mogna som spelare och värderar sina lägen. Han kom till mycket chanser förra året också men nu sätter han dit bollarna. Jag tycker vi gör en ganska bra insats på det stora hela.

Att tappa två tvåmålsledningar måste ändå kännas surt?
– Det hade varit ännu jobbigare om vi stod på noll poäng. Nu har vi tagit poäng i två bortamatcher och jag tror det kommer vara fler lag än vi som har problem mot dem, säger Fredrik Gunnarsson.

Matchfakta:
Derome-Åskloster – IFK Fjärås 2 – 2 (0–1)
0–1 (21) Pontus Delin, 0–2 (55) Pontus Delin, 1–2 (78), 2–2 (82)TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.