FOTBOLL 2022-08-14 KL. 14:14

Styrkebesked av Lindome – körde över bottenkollegan

Av Eric Andersson

Det låg viktiga poäng i potten när Lindome Gif tog emot Åtvidaberg hemma på Lindevi IP. Inför matchen hade Åtvidaberg spelat ihop en poäng mer än Lindome. Efter matchen var det ombytta roller i tabellen.

Styrkebesked av Lindome – körde över bottenkollegan
Lindome tog tre blytunga poäng hemma mot Åtvidaberg. Arkivfoto: Carl Schöndell

Lindome Gif kom ut starkt mot Åtvidaberg och tog genast kontroll över matchen. Ledningsmålet skulle inte dröja särskilt länge då Ihab Naser var först på en målvaktsretur efter en kvart. Några fler mål blev det dock inte i första halvlek utan islossningen fick vänta till den andra.

Robert Lipovac hittade en djupledsgående Fredrik Johansson Zanjanchi efter en timmes spel. När Johansson Zanjanchi en stund senare gjorde sitt andra för dagen var saken klar. 4–0 slutade matchen och Lindome inkasserade tre viktiga poäng i bottenstriden.

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra insats överlag och fick matchen dit vi ville. Det var otroligt varmt vilket passade oss bra i och med att vi är skickliga på att hålla i bollen. Åtvidaberg fick springa och jaga väldigt mycket, säger Adam Ekblad, tränare i Lindome Gif.

Faktum är att det var närmare ytterligare mål för Lindome än reducering för Åtvidaberg som även fick en spelare utvisad efter en timmes spel.

– Vi är det bättre laget genom hela matchen. Sedan när de fick en spelare utvisad bidrog det till att vi kunde ösa på framåt ännu mer.

Och att Lindome Gif inte släpper in mål hör inte till vanligheterna. För att hitta senaste hållna nollan får man backa bandet till bortamatchen mot IFK Malmö 14 maj.
– Otroligt skönt att göra det igen, framförallt kul för David (Olsson). Vi sa det från sidan under matchen att det var viktigt att hålla nollan även om det stod 4–0, säger Adam Ekblad.

Matchfakta: Ettan Södra
Lindome Gif – Åtvidabergs FF 4 – 0 (1–0)
1–0 (14) Ihab Naser, 2–0 (62) Fredrik Johansson Zanjanchi, 3–0 (76) Fredrik Johansson Zanjanchi, 4–0 (78) Robert Lipovac

TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.