FOTBOLL 2022-05-06 KL. 22:39

Seger för Kif – efter två mål på två minuter

Av Eric Andersson

Hemma mot Centern studsade Kungsbacka IF tillbaka efter derbyförlusten mot IFK Fjärås förra helgen. Efter två mål på lika många minuter i mitten av första halvlek kunde laget bärga sin andra seger för säsongen.

Yobel Beyan ställde till med mycket oreda för Centernförsvaret. Foto: Eric Andersson

Det var en första halvlek där Kungsbacka IF dominerade stort. I mitten av halvleken kom också ledningsmålet när Centern slog en för lös bakåtpassning som Yobel Beyan fiskade upp, rundade målvakten och satte 1–0 i det öppna målet. Bara en minut senare utökade Kif ledningen genom Nils Mattsson som resolut tryckte in bollen i mål från nära håll.

– Bollen studsar på Victor (Martinsson) och landar framför mina fötter. Det var bara att trycka in den, säger Nils Mattsson.

Nils Mattsson gjorde Kungsbackas andra mål.

Bortalagets enda riktigt farliga målchans kom i den första halvlekens sista minut. Efter en av många Kif-hörnor kontrade Centern och hittade in med en lång boll bakom backlinjen som Centernanfallaren hann först på. Bollen petades förbi en utrusande hemmamålvakt men vinkeln blev för snäv och avslutet gick i burgaveln.

I matchens andra halva lyckades inte Kif behålla samma kontroll över matchen som istället böljade fram och tillbaka. Bägge lagen skapade en rad halvchanser men hemmasegern var aldrig riktigt hotad. Den andra halvleken förblev mållös och slutar 2–0 till Kif.

– Jag tycker vi gör en bra första halvlek men går in lite i deras tempo i andra. Vi känner väl att vi har matchen och trappar ner lite, säger Nils Mattsson.

Matchfakta: Division 4
Kungsbacka IF–Centern 2 – 0 (2–0)
1–0 (22) Yobel Beyan, 2–0 (23) Nils Mattson