FOTBOLL 2022-07-02 KL. 15:25

Sågar domaren efter förlusten: "Katastrofalt"

Av Eric Andersson

Lerkils IF hade en jobbig eftermiddag i sin sista match innan sommaruppehållet. Redan i paus var hemmalaget i ett tvåmålsunderläge efter en minst sagt märklig situation där Lerkil ropade på frispark.
– Det är katastrofalt av domaren och tyvärr blir det matchavgörande, säger Marcus Widengård, lagkapten i Lerkils IF.

Sågar domaren efter förlusten:
Marcus Widengård, lagkapten i Lerkils IF, var inte nöjd med domaren efter matchen. Foto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Det var en match som Lerkil förmodligen inte kommer använda som referens till hur man vill bedriva sin fotboll framöver. Redan efter sex minuter låg bollen i nätet bakom Natanael Persson när Derome nickade in bollen i efterdyningarna av en hörna. Och det var ett ledningsmål som hängde i luften då Derome var betydligt hetare i matchinledningen.

– De var hetare än oss idag. Det är ett riktigt bonkargäng som lever på att sparka och springa och det gör de bra. Tyvärr lyckas vi inte matcha dem i det spelet idag.

Även om Deromeövertaget avtog allteftersom halvleken gick, hade Lerkil förtvivlat svårt att etablera något eget anfallsspel. Mer ofta än sällan letade hemmalaget tidigt efter den raka bollen i djupled men det mynnade sällan ut i målchanser.

– Vi får inte i gång vårt spel överhuvudtaget. Planen är långsam vilket gör att det gynnas att slå långt och i det spelet är Derome bättre än oss, säger Marcus Widengård.

Det närmaste Lerkil kom ett mål i den första halvleken var när Hampus Ryno testade motståndarmålvakten från distans samt när Gustav Rydberg fick ett bra läge från nära håll men sköt utanför.


Hampus Ryno testade från distans.


Strax före paus skulle det bli än värre för Lerkil. Efter slarv i backlinjen uppstod en rörig situation i straffområdet där Marcus Widengård fick en tryckare i ryggen och föll över bollen. Domaren valde dock att fria, Derome satte 0–2 och två Lerkilsspelare fick syna det gula kortet för protest.

– Det är katastrofalt av domaren. Han trycker mig rakt i ryggen och jag ramlar över bollen. Det är inte så att jag lägger mig frivilligt när jag ska rensa undan i eget straffområde. Tyvärr blir det matchavgörande, hade det varit 0–1 i paus hade det fortfarande varit match av det, säger Widengård.

Fick du någon förklaring av domaren?
– Nej. Han vill inte snacka när det hände och han ville inte snacka i paus.

Även i andra halvlek hade Lerkil svårt att etablera spel och det blev en match med mycket dueller, både i luften och på marken.

– Vi är mindre och inte lika starka. Sedan är tyvärr våra duellspelare (Marcus Lindegren och Adam Lindström) på mitten inte med idag. De som spelar gör det bra men det är klart att vi hade haft nytta av dem idag.

I slutet av matchen kunde Derome fylla på sitt målkonto med ytterligare två mål efter dubbla missar i Lerkilsförsvaret. 0–4 slutade matchen och Lerkil tappar därmed mark till toppen i en oerhört jämn serie.

– Jag är ganska missnöjd med vårsäsongen. Vi har inte haft den poängskörden vi borde fått för vi har missat för mycket målchanser, det gör vi idag också. Hade vi haft tre-fyra poäng till hade vi varit med i toppen men nu blir det lite ingenmansland vilket är tråkigt.


Lerkil hade svårt att passera ett hårt kämpade bortaförsvar.


Matchfakta: Division 4
Lerkils IF – Derome-Åskloster 0 – 4 (0–2)
0–1 (6), 0–2 (42), 0–3 (79), 0–4 (90)


TV-klipp och nyheter

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.