FOTBOLL 2023-06-04 KL. 19:52

Rolfös ord efter att drömmen blev sann

Av Christian Johansson

Drömmen om att få titulera sig som Champions league-mästare såg ännu en gång ut att rinna ur Fridolina Rolfös händer. Sedan talade hon med vänsterfoten och avgjorde finalen.
– Jag har inte några ord för tillfället, säger hon till Fotbollskanalen.

Rolfös ord efter att drömmen blev sann
Fridolina Rolfö hade all anledning att jubla efter att ha avgjort Champions league-finalen. Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån

Till slut Fridolina Rolfö där som Champions league-mästare. Det som ett tag såg ut som att det bokstavligen skulle bli sju svåra år för henne. 2016 föll hon med Sverige i OS-finalen, 2019 sköt hon Wolfsburg till final i CL men väl där blev det ett nederlag, 2021 var det dags för en ny mästerskapsfinal med landslaget. OS-silver efter en osannolik dramatik. Så i fjol kunde hon tillsammans med Barcelona försvara klubbens titel i Champions league. Då dog drömmen i praktiken efter en knapp halvtimme när underläget var 0–3.

Sex år hade gått. 2023 var det sjunde och finalen inleddes för Barcelona med ett bolltapp i backlinjen som tyskorna skoningslöst utnyttjade. Sedan knoppade stjärnan Alexandra Popp in tvåan från nära håll.

0–2 och 45 minuter återstod. Det såg sannerligen inte ut som att Fridolina Rolfös finalförbannelse skulle brytas.

– Vi gör en otrolig upphämtning, vi pratade om vad vi kunde förändra och vi tyckte att vi gjorde många saker bra. Sedan gör vi två snabba och som gör att vi verkligen kan tro på det, säger hon till Fotbollskanalen.

Det skulle komma att bli den tredje gången gillt för 29-åringen som startade karriären i IFK Fjärås. Det tog fem minuter av den andra halvleken innan det spanska storlaget var ikapp. Avgörandet skulle komma med 20 minuter kvar. Wolfsburgsförsvaret stod för ett ordentligt schabbel när de totalmissade en rensning. Den hamnade hos Barcelonaanfallaren Mariona Caldentey. Men först missade strikern bollen med vänsterskottsförsöket – en hon hade sinnesnärvaro att tåa den vidare till vänsterbacken som nu befann sig i straffområdet. Fridolina Rolfö kom fram som forward – i Katalonien har hon till stora delar tagit hand om vänstervingeplatsen.

Nu var målvakten ur spel – det återstod två utespelare som försökte göra sitt för att täcka det övergivna målet.

Rolfö skickade vänsterskottet i bortre burgaveln och vändningen var ett faktum. 20 minuter senare var drömmen också sann då Barcelona höll undan.

– Jag är så otroligt glad. Vilken match det var. Jag är troligt stolt och glad, det här var en match i min smak, säger en överlycklig Rolfö till Fotbollskanalen.

Stjärnan har berättat att de två stora drömmarna hon haft som spelare är att vinna ett mästerskap med Sverige eller Champions league.

– En längtan att vinna CL har funnits inom mig och nu äntligen skedde det. Det är speciellt att spela den här turneringen. Det är den högsta nivån och vi ser i dag att det är en tuff motståndare. Man blir extra glad, säger hon till Fotbollskanalen och tillägger:

– Det är en av mina bästa moments. Jag kan inte vara gladare.



Fotboll: CL-final
FC Barcelona – Vfl Wolfsburg 3 – 2


TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.