FOTBOLL 2023-09-08 KL. 09:04

Rolfö nominerad till Ballon d'Or

Av Eric Andersson

Tidigare under veckan stod det klart att Fridolina Rolfö tvingas till en knäoperation för att få bukt med sina skadebekymmer. Nu har hon fått desto mer positiva besked – stjärnan från Kungsbacka är nominerad till Ballon d'Or.

Rolfö nominerad till Ballon d'Or
Fridolina Rolfö är en av de 30 spelare som nominerats till Ballon d'Or. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

FOTBOLL. Under torsdagskvällen presenterades de 30 spelare som är nominerade till Ballon d'Or på både herr- och damsidan. Det är den franska tidningen France football som står bakom utmärkelsen som delas ut till världens bästa fotbollsspelare.

En av de nominerade är Fridolina Rolfö från Kungsbacka som stått för en riktigt fin säsong. Klubblagssäsongen med FC Barcelona krönte hon med att avgöra finalen i Champions League. Under sommaren gjorde hon tre mål för Sverige i VM och var en viktig faktor till att laget reste hem med en bronsmedalj. Totalt under säsongen 2022/23 spelade 29-åringen 47 matcher på vilka det blev 17 mål och 11 assist.

"Hon har fina fysiska kvalitéer och spelar regelbundet en avgörande roll", går att läsa i nomineringen från France football.

Fridolina Rolfö var nominerad till Ballon d'Or även förra året och slutade då på en 19:e plats. Det finns ytterligare en svensk bland de 30 nominerade – mittbacken Amanda Ilestedt som gjorde målsuccé under VM med sina fyra mål.

Vinnaren utses på en gala den 30 oktober. De senaste två åren har priset gått till Rolfös lagkamrat Alexia Putellas.
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.