FOTBOLL 2022-08-29 KL. 10:34

Poängsviten bruten – föll mot bottenlaget

Av Eric Andersson

Tölö IF hade chansen att ta poäng för femte matchen i rad. Den chansen tog man inte utan stod för en blek prestation mot bottenlaget Ullareds IK.

Poängsviten bruten – föll mot bottenlaget
Oscar Samuelssons två mål räckte inte till poäng mot Ullared. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Efter sommaruppehållet har Tölö IF gått starkt och tagit tio poäng på fyra matcher. Men borta mot Ullared tog poängsviten slut när det blev förlust med 3–2.

– Nu hade vi flera bra prestationer bakom oss men mot Ullared orkade vi inte hålla uppe det. Att bli ett bättre fotbollslag handlar om att höja sin högstanivå över tid, säger Arian Faily, tränare i Tölö IF.

Hur får man in den mentaliteten i truppen?
– Vi jobbar mycket med det och har en dialog om det. Är alla spelare tio procent sämre blir det som att spela med en man mindre och det fungerar inte på den här nivån.

Ullareds IK ligger för närvarande på kvalplats neråt och är därmed i desperat poängbehov. Men Arian Faily känner sig inte säker på nytt division 2-kontrakt, trots tio poängs marginal ner till nedflyttningsstrecket.

– Alla lag som ligger i mitten är inblandade i bottenstriden. Det går inte att slappna av förrän man tagit sina 30 poäng och säkrat kontraktet.

Ett glädjeämne för Tölö var dock att Oscar Samuelsson fortsatt visar på fin form med två nya mål vilket tar honom upp på en delad andraplats i skytteligan med sina 12 mål.

– När det lossnade för laget efter uppehållet har det även lossnat för honom. Det är inte så att han har dribblat av hela laget på egen hand utan han sätter dit bollarna och det är kul för både honom och laget.


Matchfakta:
Ullareds IK – Tölö IF 3 – 2 (2–1)
1–0 (20), 1–1 (28) Oscar Samuelsson, 2–1 (35), 3–1 (83), 3–2 (84) Oscar Samuelsson


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-09-23 KL. 15:02
Sagaloppet stöttar Barncancerfonden
Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.