FOTBOLL 2023-08-31 KL. 15:39

Officiellt: Holm klar för storklubben

Av Christian Johansson

Annebergsfostrade Emil Holm har varit ryktenas man under sommaren. Nu är det slut på ryktena och en flytt är officiell för högerbacken. Ny klubbadress är Atalanta som spelade semifinal i Champions league så sent som 2020.

Officiellt: Holm klar för storklubben
Emil Holm är presenterad av Atalanda. Arkivfoto: Christian Johansson

TV-klipp och nyheter

Landslagets högerback Emil Holm har figurerar i transferrykten en längre tid. När dessutom Spezia trillade ur serie A så tilltog uppgiftsfloran. Transferfönstret stängs den 1 september och än så länge har det inte blivit officiellt med en ny klubbadress för Emil Holm som inledde karriären i Annebergs IF.

Klubbar som Juventus, Milan, Napoli, Ajax, Roma, Fiorentina och Sassuolo har alla nämnt. Men på sistone hard et mesta pekat mot Atalanta som slutade femma i våras och därmed är klara för Europa league. I veckan kom en ny vändning när den spanska klubben Real Betis tydligen gjort en framstöt för att norpa åt sig Emil Holm.

Under torsdagseftermiddagen stod det klart att det är sluten på ryktena. Ny klubbadresss är Atalanta som spelade Champions league-semifinal så sent som 2020. Italienska uppgifter gör gällande att 23-åringen lånas ut med en bindande köpoption, summan blir totalt 11 miljoner euro.

Emil Holm är inte den första från NH-land som drar på sig den svartblåa tröjan. Glenn Strömberg, med Lerkils IF som moderklubb, lirade i Bergamo mellan 1984–1992 och blev en firad stjärna i staden. Den före detta fotbollsstjärnan som i dag är expertkommentator bor kvar i staden.
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.