FOTBOLL 2023-09-10 KL. 19:00

Ödmjuk matchhjälte ordnade tre pinnar för Onsala

Av John Skoglund

William Berglund avgjorde matchen men hyllade lagkamraten Sebastian Parker för förarbetet. Efter fjärde raka segern har Onsala gjort ett miniryck i tabelltoppen och det börjar osa Ettanfotboll 2024 på Rydet.

Ödmjuk matchhjälte ordnade tre pinnar för Onsala
Willian Berglund bjuder på dagens vrål på Rydet efter att gjort matchens sista mål. Foto: John Skoglund

TV-klipp och nyheter

Fotboll: Division 2 Onsala BK – Nässjö FF 2 – 1 (0 – 1)

Nässjö ligger tvärsist i serien och kommer om inget anmärkningsvärt händer åka ner till trean. Trots detta så var det mycket tankar och nerver runt just denna match. Det finns inga enkla matcher på förhand i tvåan.

Laget från Småland hade sin spelidé klar på förhand. Parkera bussen, spela man mot man och ställ om när chansen ges.

– Det är alltid svårt att möta ett lag som spelar man mot man, att ha den positionen jag har blir svårt, säger målhjälten som avgjorde tillställningen i matchminut 72.

– Det är ju Sebastian Parkers mål helt från början, han gör sin gubbe på kanten och så får jag öppet mål och det är mycket att tacka honom för.


Sebastian Parker blev utnämd till matchens behållning och det var ingen som protesterade, Foto: John Skoglund

William Berglund spelar ett rörligt anfallsspel men tycker att de inte fick utdelning under söndagens match.

– Tycker vi gör det bra som lag och skapar väldigt mycket chanser och en bra dag vinner vi med jäkligt mycket mer bollar.

Tänker du på att ni gör ett miniryck nu?

– Ja, det är bara finaler kvar att spela nu. Varje match är viktig oavsett vilka vi möter så det är bara att gneta på.

Första halvtimmen var ingen stor match att rapportera om där Sebasian Heaver hade en nick i ribban efter en hörna och Viktor Glaerum hade en bra chans men missade mål.

I slutet av första halvlek kom en Nässjöspelare genom i straffområdet och efter en duell med Onsalas målvakt Isac Iserö pekade domaren på straffpunkten och inte helt rättvist gick bortalaget in till halvtidsvilan med ledning.

Ut till andra halvlek verkade det som att Nässjö FF var kvar i bussen för på direkten kom matchens lirare Sebastian Parker och kvitterade till 1–1.


Sebastian Parker direkt efter andra halvleks startsignal sätter tonen för halvleken där serieledarna vänder till seger. Foto: John Skoglund

– Det var början på andra halvlek så får Hugo Lindström bollen på kanten och så lägger han in den i boxen och så behöver jag bara sätta in den. Vi snackade om det innan matchen att jag skulle komma in i boxen mer för bollen brukar komma in där, säger Sebastian Parker.

Trots att det skiljer massvis med poäng mellan lagen i tabellen så krävdes det fokus ända in till sista sparken för att Onsala BK skulle säkra tre poäng

– Vi kämpar till det sista. Det krävs mentalitet och att vi kämpar för varandra. Vi visste att det skulle bli en tuff match så det var bara att gnugga på, avslutar Sebastian Parker.

Tittar man till tabellen så har nu Onsala ryckt ifrån till en fyrapoängsledning före Astrio och sex poäng före Husqvarna och Tord. I nästa omgång är det ytterligare ett bottenlag i poängbehov, Sävedalen att möta. Efter det så möter man formtabellens två starkaste lag, Laholm och Husqvarna.

Felix Hellberg vill inget annat än ut på plan trots en rejäl smäll. Domaren är först tveksam men går med på det när han ser att det är bara några minuter kvar till halvtidsvilan.Matchfakta: Division 2 Onsala BK – Nässjö FF 2 – 1 (0 – 1)

Målgörare: 0–1 (45), 1–1 (46) Sebastian Parker, 2–1 (72) William Berglund


TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.