FOTBOLL 2022-06-22 KL. 15:24

OBK vidare till semifinal i DM

Av Carl Schöndell

Onsala BK med två förluster i bagaget i division 1 hade inga problem att besegra Derome-Valinge DFF i kvartsfinalen i DM.
– Det var skönt att vinna såpass övertygande. Vi borde gjort fler mål i första halvlek, säger tränaren Sebastian Forsell.

OBK vidare till semifinal i DM
Vinnare. Onsala vann igen efter två raka torsk. Mot division 2-laget Derome-Valinge kunde man spela ut hela registret. Arkivfoto: Carl Schöndell

TV-klipp och nyheter

Fotboll DM kvartsfinal: Valinge-Derome DFF – Onsala BK 1 – 3
När Onsala BK ställdes mot division 2-laget Derome-Valinge i damernas distriktsmästerskap så gjorde man det efter två raka förluster i seriespelet. Laget som har haft en spikrak formkurva uppåt har den senaste tiden börjat vackla.

Men i matchen mot laget från en division under dem, så var det inget snack om saken. Målskyttet inleddes efter 21 minuter genom Ida Cederberg och bara 20 minuter senare så hade man utökat ledningen till tre mål, efter mål av Ellinor Jonsson och den något ovanlige målskytten Libby Pattersson.
– Hon är duktig med huvudet och vass inne i boxen så det var kul för henne, säger Forsell. Trots ett tidigt reduceringsmål från hemmalaget så var OBK aldrig nära att tappa ledningen.
– Det var nog närmre att vi skulle göra fyra, fem mål. Men de har några lägen, en frispark och någon hörna. Men vi var det bättre laget även i andra halvlek, säger Forsell.

Resultatet stod sig matchen ut och Kungsbackalaget tog sig därmed till semifinal. Där ställs man mot BK Astrio som också spelar i division 1, förvisso i den södra serien.
– De är ett bra lag. Vi mötte dem på försäsongen och jag tror de gjorde fem mål på kort tid. Men det är en fin fotbollsförening och jag gillar vad de gör där nere med att utveckla spelare, säger Forsell.

Men när man spelar mot dem är inte säkert, matchen är schemalagd den 7 augusti men då har Onsala seriespel mot Husqvarna. Så det handlar om att båda lagen ska komma överens om en tid och det innan den 3 juli.
– Jag kollade lite snabbt på deras schema och tror inte de har någon match under den helgen, men det blir lite väl tajt att spela match både lördag och söndag. Jag hoppas att vi kan lägga den måndag eller tisdag veckan innan, säger Forsell.

Och nu återstår det endast en match för Onsala innan de går på sommaruppehåll och det är mot tabelljumbon HGH FC. Forsell hoppas att ta med sig det positiva från DM in i den matchen.
– Det var bra att få en rejäl genomkörare inför matchen mot HGH. Det hade vart skönt att gå på ledighet efter att presterat bra mot dem också, säger Forsell.

Matchfakta DM:
Valinge-Derome DFF – Onsala BK 1–3 (0–3)
0–1 (21) Ida Cederberg, 0–2 (23) Ellinor Jonsson, 0–3 (43) Libby Patterson, 3–1 (46)


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.