FOTBOLL 2022-06-22 KL. 15:24

OBK vidare till semifinal i DM

Av Carl Schöndell

Onsala BK med två förluster i bagaget i division 1 hade inga problem att besegra Derome-Valinge DFF i kvartsfinalen i DM.
– Det var skönt att vinna såpass övertygande. Vi borde gjort fler mål i första halvlek, säger tränaren Sebastian Forsell.

OBK vidare till semifinal i DM
Vinnare. Onsala vann igen efter två raka torsk. Mot division 2-laget Derome-Valinge kunde man spela ut hela registret. Arkivfoto: Carl Schöndell

Fotboll DM kvartsfinal: Valinge-Derome DFF – Onsala BK 1 – 3
När Onsala BK ställdes mot division 2-laget Derome-Valinge i damernas distriktsmästerskap så gjorde man det efter två raka förluster i seriespelet. Laget som har haft en spikrak formkurva uppåt har den senaste tiden börjat vackla.

Men i matchen mot laget från en division under dem, så var det inget snack om saken. Målskyttet inleddes efter 21 minuter genom Ida Cederberg och bara 20 minuter senare så hade man utökat ledningen till tre mål, efter mål av Ellinor Jonsson och den något ovanlige målskytten Libby Pattersson.
– Hon är duktig med huvudet och vass inne i boxen så det var kul för henne, säger Forsell. Trots ett tidigt reduceringsmål från hemmalaget så var OBK aldrig nära att tappa ledningen.
– Det var nog närmre att vi skulle göra fyra, fem mål. Men de har några lägen, en frispark och någon hörna. Men vi var det bättre laget även i andra halvlek, säger Forsell.

Resultatet stod sig matchen ut och Kungsbackalaget tog sig därmed till semifinal. Där ställs man mot BK Astrio som också spelar i division 1, förvisso i den södra serien.
– De är ett bra lag. Vi mötte dem på försäsongen och jag tror de gjorde fem mål på kort tid. Men det är en fin fotbollsförening och jag gillar vad de gör där nere med att utveckla spelare, säger Forsell.

Men när man spelar mot dem är inte säkert, matchen är schemalagd den 7 augusti men då har Onsala seriespel mot Husqvarna. Så det handlar om att båda lagen ska komma överens om en tid och det innan den 3 juli.
– Jag kollade lite snabbt på deras schema och tror inte de har någon match under den helgen, men det blir lite väl tajt att spela match både lördag och söndag. Jag hoppas att vi kan lägga den måndag eller tisdag veckan innan, säger Forsell.

Och nu återstår det endast en match för Onsala innan de går på sommaruppehåll och det är mot tabelljumbon HGH FC. Forsell hoppas att ta med sig det positiva från DM in i den matchen.
– Det var bra att få en rejäl genomkörare inför matchen mot HGH. Det hade vart skönt att gå på ledighet efter att presterat bra mot dem också, säger Forsell.

Matchfakta DM:
Valinge-Derome DFF – Onsala BK 1–3 (0–3)
0–1 (21) Ida Cederberg, 0–2 (23) Ellinor Jonsson, 0–3 (43) Libby Patterson, 3–1 (46)


SENASTE TV-NYHETERNA

Flera anmälningar mot buller från flisning
NYHETER 2023-03-25 KL. 09:00

Flera anmälningar mot buller från flisning

Veteranen blev matchhjälte när kontraktet säkrades
ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:01
Premium

Veteranen blev matchhjälte när kontraktet säkrades

Nya galenskaper när Fritzell ska göra krogshow
KULTUR & NÖJE 2023-03-24 KL. 19:45

Nya galenskaper när Fritzell ska göra krogshow

MSB lanserar krissida för barn
NYHETER 2023-03-24 KL. 18:00

MSB lanserar krissida för barn

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen
BLÅLJUS 2023-03-24 KL. 15:55

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen

Stjärnan om elitidrotten:
SPORT 2023-03-24 KL. 11:45
Premium

Stjärnan om elitidrotten: "Det är mycket ångest"

✔ Den trasiga uppväxten ✔ Drivkrafter ✔ Vad hon vill uppnå

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2023-03-25 KL. 16:20
Glitter och konstglädje i Kullavik
BLÅLJUS 2023-03-25 KL. 09:54
Ballonger och sparkar
Premium | ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:23
Tränaren om framtiden: "Vi får se"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.