FOTBOLL 2022-10-29 KL. 17:15

Lindome åkte dit i slutskedet - igen

Av John Skoglund

Bäst på Valhalla plastgräs var Lindome men det var Qviding som fick jubla efter mycket viktiga kvitteringsmålet två minuter in på stopptid. Nu har inte längre Lindome sitt öde i egna händer och måste förlita sig på att få hjälp av andra lag för att slippa degradering från Ettan.

Lindome åkte dit i slutskedet - igen
Segern och tre livsviktiga poäng byttes till en futtig poäng för Lindome. Foto: John Skoglund

Ettan Södra: Qviding FIF – Lindome Gif 2 – 2 (1 – 1)

Domaren blåser av matchen och spelarna i Lindome säckar ihop av besvikelse. I den ultraviktiga lördagsmatchen mot bottenkonkurrenten Qviding tappar man segern på övertid och det är inte första gången den här säsongen.
– Det känns tomt och bedrövligt, vet inte hur många gånger vi släppt in mål på övertid den här säsongen och förlorat poäng, säger Adam Ekblad, tränare i Lindome Gif. Han tycker som de flesta att de gjort en bra match och då känns den oavgjorda matchen som en förlust.

Lindome startade matchen bestämt och redan efter fyra minuter testade Fredrik Johansson Zanjanchi målvakten i Qviding och i elfte matchminuten var bollen i mål men Robert Lipovac avslut blåstes av för offside.
Det var en del heta känslor ute på planen och vid några tillfällen fick domaren lugna ner de nervösa spelarna.
Strax innan första målet tappade hemmalaget bollen farligt utanför straffområdet och Teo Hedén fick chansen men missade. Men han revanscherade sig ett par minuter senare när han la in bollen snyggt i straffområdet där Robert Lipovac nickade in matchens första mål.
Glädjen hos Lindome blev kortvarig och en omdiskuterad straff gav hemmalaget ett nytt likaläge.


Robert Lipovac gjorde första målet för dagen på Valhalla. Foto: John Skoglund


En småtrevlig första halvlek som slutar oavgjort, men Lindome kunde faktiskt haft ledning med något mål. De svartvita spelade mer bestämt medan Qviding var mer avvaktande och spelade på kontring
– Vi tycker vi är bättre och deras straff ser väldigt billig ut. Jag tycker vi gjorde en bra insats för att ta tre poäng idag, säger Adam Ekblad. Han berättar även att han tycker att de själva är för dåliga på att försvara eget straffområde.
Under första halvlek tvingas Lindome även byta två spelare efter skador och det stör.
– Skadorna, det stör rytmen och planen för planerade byten. Det är klart att man inte vill göra, säger Adam Ekblad.

Efter timmen spelat märks att energin börjar sänkas i båda lagen och spelet blir lite stabbigare. Lindome lyckas styra ut Qvidings anfallsspel mot kanterna och relativt enkelt vinna tillbaka bollarna. Vid en spelvändning kom Fredrik Johansson Zanjanchi först och trots hård uppvaktning av en försvarare fick han till ett bra avslut och ny ledning för bortalaget.
Qviding som vid ett oavgjort resultat skulle få allt i egna händer att slippa direkt nedflyttning lyckades skapa en stolpträff som lät ända bort till Ullevi, men inte så mycket mer innan det blev övertid.

Kvitteringen till 2–2 gjorde Niklas Ahlgren och från hopp och glädje hos Lindome blev det nattsvart.
- Det är väldigt viktigt att vi inte lägger och ner och dör nu. Från och med imorgon söndag får vi fokusera på sista matchen hemma mot Tvååker, vi kan tycka synd om oss själva när allt är klart om det finns något att tycka synd om, säger Adam Ekblad.
Efter matchen startade matchen i Ljungkile där bottenkollegan Åtvidaberg skulle få stryk om man är Lindome-supporter. Men även den matchen gick åt skogen och det klassiska laget från Östergötland slog Ljungkile som i matchens slutskede drog på sig två röda kort.
– Det sägs att efter allt oflyt så får man flyt. Nu får vi hoppas att det vänder och vi kommer kämpa järnet, avslutar Adam Ekblad.

Nästa lördag kl 15 avslutas Ettan södra. Lindome måste vinna hemma mot Tvååker om de ska ha en chans att knipa kvalplatsen. Sedan får inte Qviding eller Åtvidaberg vinna sina matcher.

Det kunde ju blivit så bra men slutade med besvikelse. Foto: John Skoglund


Matchfakta:
Qviding FIF – Lindome Gif 2 – 2 (1 – 1)
0–1 (25) Robert Lipovac, 1–1 (30), 1–2 Fredrik Johansson Zanjanchi (70), 2–2 (90+2)


TV-klipp och nyheter

Fullträff för årets julmarknad i Kungsbacka
NYHETER 2023-12-03 KL. 18:23
Premium

Fullträff för årets julmarknad i Kungsbacka

"Man får både vinter- och julkänsla"

Gymnastik är en fantastisk lagidrott
SPORT 2023-12-03 KL. 10:45
Premium

Gymnastik är en fantastisk lagidrott

Stilenlig parad i vinterkyla
KULTUR & NÖJE 2023-12-02 KL. 16:40
Premium

Stilenlig parad i vinterkyla

Nytt försök med kritiserad belysning
NYHETER 2023-12-02 KL. 08:30
Premium

Nytt försök med kritiserad belysning

Grannar runt fotbollsplanen upprörda

FBK räddade poäng i sista sekunden
BANDY 2023-12-01 KL. 22:02
Premium

FBK räddade poäng i sista sekunden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2023-12-03 KL. 15:00
Veckans rosor
Premium | SPORT 2023-12-03 KL. 10:45
Gymnastik är en fantastisk lagidrott

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.