FOTBOLL 2022-07-16 KL. 12:00

Kungsbacka IF är redo för fotbollsfesten

Av Eric Andersson

Efter två pandemiår är det återigen dags för Gothia cup som inleds på måndag. På Inlag spelas det matcher på tio planer under stora delar av veckan som vanligt är det Kungsbacka IF som ansvarar för arrangemanget i staden.

Kungsbacka IF är redo för fotbollsfesten
Världens största fotbollsturnering, Gothia cup, intar Kungsbacka på måndag. Arkivfoto: Anton Lorentzson

TV-klipp och nyheter

– Du får vänta lite för nu kommer det dricka här. Ring lite senare.

Det är fullt upp för Kungsbacka IF:s tidigare ordförande och Gothia cupveteran, Kenneth Carlsson, dagarna innan turneringen startar. Världens största ungdomsturnering som intar Kungsbacka och Inlag nästa vecka. För Kungsbacka IF är Gothia cup den enskilt största intäkten och är därför efterlängtad efter två år av inställda turneringar.

– Gothia cup är föreningens viktigaste inkomstkälla. Under de inställda åren har vi fått viss ersättning från förlorad inkomst vilket vi är väldigt tacksamma för. Men det är välkommet att det blir av igen i år, säger Carlsson.

Kenneth Carlsson berättar att 200-300 personer från Kungsbacka IF är med och hjälper till i någon form, både i förberedelser och under turneringen. Faktum är att Inlag är den anläggning med flest Gothia cupplaner med tio stycken. Endast Kviberg i Göteborg har fler.

– Det är ju Gothias arrangemang. Men vi är lokala arrangörer och ser till att allting fungerar i Kungsbacka, både på och utanför planerna.

Ungefär 1 400 spelare och ledare från 11 länder kommer bo i Kungsbacka under nästa vecka. På Inlag spelas Gothia cupfotboll från måndag morgon till torsdag eftermiddag. I år har det blivit fler matcher som förlagts i Kungsbacka på grund av ospelbara konstgräsplaner på Heden.

– Det blir långa dagar i år. Vanligtvis är det torsdagen som brukar vara den längsta för oss. Men i år blir alla dagar långa dagar.

Har ni läget under kontroll?
– Jadå, bortsett från att vi hade ett inbrottsförsök i vår kylcontainer i natt (natten till fredag). Men den var tom som tur var, säger Kenneth Carlsson.Fakta: Så många lag har de lokala klubbarna i Gothia cup
Kungsbacka IF: 16 lag
Onsala BK: 9 lag
IFK Fjärås: 6 lag
Kullavik IF: 5 lag
Åsa IF: 4 lag
Tölö IF: 3 lag
Särö IK: 3 lag
Frillesås FF: 1 lag


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.