FOTBOLL 2021-12-13 KL. 15:00

Karlsson ser tillbaka på ett år som allsvensk

Av Oliver Marshall

Vid ungefär den här tiden för ett år sedan provtränade Victor Karlsson med Varbergs Bois. Spolar man fram tiden ett år har Karlsson nyss avslutat en allsvensk säsong där han inte bara gjort debut. Han har hjälpt Varberg till nytt kontrakt och även släckt guldjagande lags drömmar inför 23000 åskådare.

Karlsson ser tillbaka på ett år som allsvensk
Victor Karlsson kan se tillbaka på ett lyckat första år i Varbergs Bois. Foto: Arkivfoto Christian Johansson

Att gå från Onsala i division två till allsvenskan sågs av många som ett för stort steg, och det sades inledningsvis att Victor Karlsson skulle lånas ut till Tvååker i division ett. Men han har sedan motbevisat alla, och spelat betydligt mer än vad till och med han själv kunde tro innan säsongen.
– Jag satte upp ett mål att jag ville göra allsvensk debut. Sedan har jag flyttat den gränsen hela tiden. Speltiden jag får ska vara en bonus, men jag sätter alltid krav på mig själv.

Övergången till Varberg föll sig ganska naturligt. Karlsson hade två konkreta alternativ att välja mellan: Onsala BK eller Varbergs Bois.
– Jag blev erbjuden ett allsvenskt kontrakt och kände att det inte var så mycket att fundera över. När jag väl kom hit kändes det helt perfekt, säger han.

Att det nu gått ett år har han svårt att tro.
– Nu när jag sitter här måste jag säga att det har gått fort. Det känns som det var jäkligt längesedan jag provtränade här. I början var man ny och hade mycket att bevisa, både på och utanför planen. Men nu har man kommit in i det och känner sig som en del av laget.

Välbehövlig vila
Säsongen avrundades med en 0–3-förlust mot Mjällby, i en match som Victor Karlsson startade. Men hans Varberg hade redan säkrat kontraktet i allsvenskan, vilket har överraskat många, men inte klubben själv.
– Vad jag har förstått på gubbarna i laget blir vi alltid borträknade ganska tidigt. Men som lag har vi alltid trott på det och vi kommer alltid jobba i 90 minuter plus tillägg, säger Karlsson.

Matchen dessförinnan var Victor Karlsson och hans Varberg mycket mer lyckosamma. Borta mot guldjagande Djurgården på ett fullsatt Tele2 arena stod Karlsson för två assist, vilket hjälpte Varberg att släcka Djurgårdens guldhopp. Totalt var mittfältaren direkt inblandad i fem mål under sina 18 matcher. Men nu väntar en efterlängtad vila.
– Jag kan känna att det har varit intensivt. Allt som händer, mitt första inhopp, mitt första mål. Det har varit ett intensivt första år, men jag är nog mer sliten mentalt än i kroppen.

För fotbollstokiga Victor Karlsson har det dock varit tacksamt med en ovanligt lång säsong.
– Jag älskar att spela fotboll så det är bara jäkligt roligt. Det är klart man kan känna när det är snöstorm att det inte är så kul att träna. Men det går av bara farten.

Nu får han finna sig i att pausa fotbollen ett par veckor när resor till såväl varmare- som kallare breddgrader väntar.
– Man får försöka koppla bort det lite. Någon liten paus måste man väl ta...

Onsalaexpressen
Efter vilan väntar uppladdning för Victor Karlssons andra allsvenska säsong. Och nu vet han vad som väntar.
– Inför förra säsongen var jag lite nojig för vad en allsvensk försäsong innebär. Men en svensk försäsong är en svensk försäsong, det är inte så stor skillnad.

Glädjande nog kan han dessutom konstatera att hans forna lagkamrat, Victor Andersson, nu tagit ett likadant kliv om han själv gjorde för ett år sedan.
– Det är superkul. Jag håller stenhårt på Onsala och har bara spelat i Onsala, och att Victor skulle ta klivet upp har han visat att han klarar av. Gör man så mycket mål i tvåan ska man spela högre upp.
Vad säger det om Onsala?
Det visar att Onsala är ett bra steg för unga spelare, säger Victor Karlsson, som alltid bär Onsalafanan högt:
– Jag kallas för Onsalaexpressen på träningarna här. Jag tror till och med någon kommentator har sagt det under en match.


Victor Karlsson i allsvenskan 2021:
18 matcher (6 från start och 12 inhopp)
2 mål
3 assist


SENASTE TV-NYHETERNA

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag
NYHETER 2022-01-27 KL. 08:30

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag

Säröfamilj förlorade tomtstrid
NYHETER 2022-01-27 KL. 07:36

Säröfamilj förlorade tomtstrid

Tvingas betala 270 000 kronor

Doris älskar sina dockor och nallar
FAMILJ 2022-01-26 KL. 20:00

Doris älskar sina dockor och nallar

Skapandet viktigt för Onsalaprofilen

Garagestriden går trots allt vidare
NYHETER 2022-01-26 KL. 18:00

Garagestriden går trots allt vidare

Patient fick vänta sex timmar
VÅRD 2022-01-26 KL. 15:29

Patient fick vänta sex timmar

"Orsaken är brist på ambulanser i Kungsbacka"

Bättre siffror för Kungsmässan
NYHETER 2022-01-26 KL. 08:00

Bättre siffror för Kungsmässan

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon
BANDY 2022-01-25 KL. 22:47

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-