FOTBOLL 2023-08-21 KL. 12:30

Helgens herrfotboll

Av Christian Johansson

Slutminutstapp, sena avgörandet och enkla hemmasegrar.

Helgens herrfotboll
Hampus Ryno slog till två gånger om hemma på Ledet. Arkivfotboll: Christian Johansson

TV-klipp och nyheter

Lerkils IF hade inga bekymmer med att besegra Lilla Träslöv på hemmaplan. Hampus Ryno slog till två gånger, endast en minut mellan fullträffarna, i den första halvleken. Hemmalaget kunde till slut vinna med klara 5–1 och är två pinnar från andraplatsen.

Målskyttar, Lerkils IF: Hampus Ryno 2, Filip Andersson 2, Emil Heydarkhan Friberg

Kungsbacka IF mötte serieledande Galtabäck på bortaplan. Ingen enkel uppgift på förhand och det skulle bli än svårare när hemmalaget sprang ifrån till 2–0 innan halvtimmen var spelad. Men Victor Martinssons dubbel sköt gästerna tillbaka. Men lyckan blev inte så långvarig. Kif lyckades inte lämna med poäng utan föll med 3–4.

Målskyttar, Kungsbacka IF: Victor Martinsson 2, Yobel Beyan

IFK Fjärås har under 2023 tappat flera ledningar i slutminuterna. Mot den solklara jumbon Lilla Tjärby såg det ut att bli en bortaseger. Pontus Delin skickade in 3–1 med mindre än tio minuter kvar. Men de rödvita fick nöja sig med ett kryss efter att ha tappat ledningen på tilläggstid. Dessutom blev Oliver Nåfors utvisad och missar derbyt mot Lerkil på fredag.

Målskyttar, IFK Fjärås: Pontus Delin 2, Jonathan Gunnarsson

Leikin kunde hålla undan och bärga tre bortapoäng mot Kungsbacka City. Hemmalaget fick in reduceringen till 1–2 sent men kvitteringen kom aldrig. I och med förlusten tappade City kontakten i kampen om andraplatsen – medan Halmstadsgänget är ny tvåa.

Målskytt, Kungsbacka City: Tobias Johansson

Det såg inte ut att bli några poäng för Hällesåker IF hemma mot Björkö när bortalaget skickade in 2–0. Men gästerna åkte på en utvisning minuter senare. Hällesåker kunde till slut forcera in 2–2 i slutminuter efter att ha spelat med en man mer i halva matchen.

Målskyttar, Hällesåker IF: Eliott Agbodjan Nilsson, Johan Axelsson

Särö IK åkte på däng på borta mot Väröbacka sedan hemmalaget avgjorde i slutminuterna. Det blev torsk med 1–3 och Särö IK ligger i ingenmansland.

Målskytt, Särö IK: Adam Magneby

Kullaviks IF kunde inte skaka av sig Torup/Rydö på hemmaplan. Serietvåan fick nöja sig med ett kryss efter att drabbningen slutat 1–1.

Målskytt, Kullaviks IF: Samuel Zachrisson

Annebergs IF fick segerjubla men det satt hårt inne. Pontus Hansson kunde avgöra på Dalavallen på tilläggstid med sitt 3–2-mål mot Trönninge. Hemmavinsten gjorde att Kullavik behåller sin andraplats före just Trönninge. Annebergs IF ligger en bit längre ner men de har två matcher mindre spelade.

Målskyttar, Annebergs IF: Självmål 2, Pontus Hansson
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.