FOTBOLL 2022-01-24 KL. 15:00

Fortsätter som tränare – slutar som sportchef

Av Oliver Marshall

Tölös lagbygge för 2022 är spikat och klart. Både ledarstaben och spelartruppen anses vara komplett, och som huvudtränare fortsätter Arian Faily. Tränaren, som tog laget upp till division två, slutar däremot som sportchef.

Fortsätter som tränare – slutar som sportchef
Arian Faily stannar kvar som huvudtränare i Tölö IF. Foto: Arkivfoto Carl Schöndell

På spelarfronten har bitarna fallit på plats, efter att en rad spelare skrivit på för Tölö under vintern. Det är på ledarsidan det funnits frågetecken, men de är nu uträtade. Arian Faily fortsätter som huvudtränare, men avslutar sitt uppdrag som sportchef.
– Det var en förutsättning för att kunna få ihop det. Det är det som det har handlat om för mig, att jag måste få ihop hela mitt liv. både yrkesmässigt men även privat, säger han.

I ledarstaben finns Avan Rekani och Philip Fogelblad kvar från förra säsongen, och får nu sällskap av Daniel Pereira och Anton Dahlén.
– Vi får ett annat utrymmer att planera, och killarna förtjänar att det alltid finns en hög kvalitet på träningarna. De ska inte bli drabbade av att ledarna har ett privatliv. Vi är nöjda med lösningen, och killarna är nöjda med den också, säger Arian Faily.

Letade ersättare
Det var dock inte självklart att Arian Faily skulle fortsätta som tränare för Tölö IF. Hans roll som förvaltningschef för vård och omsorg i Kungsbacka kommun tar tid, liksom familjelivet hemma.
– Vi letade med ljus och lykta efter någon som kunde ta vid, men det var inte så jäkla lätt. Vi har byggt ett band tillsammans och jag har ett ansvar mot killarna i laget. Jag tycker också att det är roligt att träna killarna och utveckla dem som både spelare och människor. Vad ska man göra? Killarna växer på en och ledarstaben växer på en.

Vad gäller den spelartrupp som nu finns till förfogande är Arian Faily väldigt nöjd, och menar att det redan ser bättre ut än tidigare.
– Vi är jättenöjda. vi är inne på den tredje träningsveckan och den intensiteten och engagemanget vi haft nu i början hade vi inte förra året. Gruppen har tagit stora kliv och de som var med förra året har blivit ett år äldre och ett år mognare. Det är väldigt kul att se, och jag hoppas vi kan nå vårat mål, vilket är att säkra ett nytt kontrakt i division två, säger Faily.


SENASTE TV-NYHETERNA

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas
NYHETER 2023-05-30 KL. 07:42
Premium

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas

Sjönära villa mest uppmärksammad
KULTUR & NÖJE 2023-05-29 KL. 20:00
Premium

Sjönära villa mest uppmärksammad

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar
NYHETER 2023-05-29 KL. 18:00

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset
NYHETER 2023-05-29 KL. 14:00

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka
NYHETER 2023-05-29 KL. 11:45
Premium

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.