FOTBOLL 2022-01-24 KL. 15:00

Fortsätter som tränare – slutar som sportchef

Av Oliver Marshall

Tölös lagbygge för 2022 är spikat och klart. Både ledarstaben och spelartruppen anses vara komplett, och som huvudtränare fortsätter Arian Faily. Tränaren, som tog laget upp till division två, slutar däremot som sportchef.

Fortsätter som tränare – slutar som sportchef
Arian Faily stannar kvar som huvudtränare i Tölö IF. Foto: Arkivfoto Carl Schöndell

På spelarfronten har bitarna fallit på plats, efter att en rad spelare skrivit på för Tölö under vintern. Det är på ledarsidan det funnits frågetecken, men de är nu uträtade. Arian Faily fortsätter som huvudtränare, men avslutar sitt uppdrag som sportchef.
– Det var en förutsättning för att kunna få ihop det. Det är det som det har handlat om för mig, att jag måste få ihop hela mitt liv. både yrkesmässigt men även privat, säger han.

I ledarstaben finns Avan Rekani och Philip Fogelblad kvar från förra säsongen, och får nu sällskap av Daniel Pereira och Anton Dahlén.
– Vi får ett annat utrymmer att planera, och killarna förtjänar att det alltid finns en hög kvalitet på träningarna. De ska inte bli drabbade av att ledarna har ett privatliv. Vi är nöjda med lösningen, och killarna är nöjda med den också, säger Arian Faily.

Letade ersättare
Det var dock inte självklart att Arian Faily skulle fortsätta som tränare för Tölö IF. Hans roll som förvaltningschef för vård och omsorg i Kungsbacka kommun tar tid, liksom familjelivet hemma.
– Vi letade med ljus och lykta efter någon som kunde ta vid, men det var inte så jäkla lätt. Vi har byggt ett band tillsammans och jag har ett ansvar mot killarna i laget. Jag tycker också att det är roligt att träna killarna och utveckla dem som både spelare och människor. Vad ska man göra? Killarna växer på en och ledarstaben växer på en.

Vad gäller den spelartrupp som nu finns till förfogande är Arian Faily väldigt nöjd, och menar att det redan ser bättre ut än tidigare.
– Vi är jättenöjda. vi är inne på den tredje träningsveckan och den intensiteten och engagemanget vi haft nu i början hade vi inte förra året. Gruppen har tagit stora kliv och de som var med förra året har blivit ett år äldre och ett år mognare. Det är väldigt kul att se, och jag hoppas vi kan nå vårat mål, vilket är att säkra ett nytt kontrakt i division två, säger Faily.

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.