FOTBOLL 2022-08-14 KL. 18:51

Förlorade efter genomklappning i andra

Av Eric Andersson

Efter en timmes spel hade Onsala BK ledningen borta mot Mariebo. Men när domaren blåste av matchen hade OBK inkasserat ännu en förlust med stora siffror och laget har nu fem raka matcher utan seger.

Förlorade efter genomklappning i andra
Onsala BK med Sebastian Forsell i spetsen åkte på en ny förlust i Jönköping. Arkivfoto: Carl Schöndell

TV-klipp och nyheter

Onsala BK tog bussen till Jönköping för andra helgen i rad i jakt på tre poäng. Förra veckan stod Husqvarna för motståndet och idag var det Mariebo som Onsala gästade. Efter en händelserik första halvlek hade OBK en 0–1-ledning att gå på efter att Libby Patterson gjort mål på hörna.

– Vi hade gjort läxan från förra matchen där vi var helt under isen i första. Det var chanser åt bägge håll i första halvlek men det kändes ändå bra när vi gick in i paus, säger Sebastian Forsell, tränare i Onsala BK.

Fram till minut 57 såg det ut som att Onsala skulle kunna resa hem med poäng. Men Mariebokvitteringen blev starten på Onsalas förfall och det blev ännu en förlust med 5–1.

– I inledningen av andra kändes det bra men sedan börjar Mariebo komma igenom oss lite för enkelt. Mot slutet flyttar vi upp allt vi har och då släpper vi ytterligare två mål bakåt istället. Det är lite kämpigt att återigen åka till Jönköping och förlora med 5–1.

Speglar siffrorna matchen?
– Det tycker jag inte men Mariebo var bättre än oss och förtjänade segern. De var effektivare än oss och gjorde jobbet i 90 minuter vilket vi inte gjorde på samma sätt, säger Forsell.


Matchfakta: Division 1
Mariebo – Onsala BK 5 – 1 (0–1)
0–1 (14) Libby Patterson, 1–1 (57), 2–1 (61), 3–1 (74), 4–1 (82), 5–1 (89)


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.