FOTBOLL 2022-04-15 KL. 13:00

Fjärås bygger för framtiden - vill gå upp inom två år

Av Anton Lorentzson

En hel del nya spelare in i truppen och en hel del ut. Fjärås har byggt om stora delar av sin trupp och tagit in många unga spelare. Laget har även en ny tränare, Stefan Larnelius, som har visionen att Fjärås tar klivet upp i division 3 inom två år.
– Vi har många unga som är på väg upp, blandat med en hel del rutin. Vi vill spela i trean inom två år, säger lagets nya tränare.

Fjärås bygger för framtiden - vill gå upp inom två år

FOTBOLL: IFK FJÄRÅS
NEDRÄKNING DEL 8: DIVISION 4


Stefan Larnelius har tidigare varit tränare för Örgryte IS och Gunnilse IS juniorlag. De senaste två åren har han tränat seriekonkurrenten Kungsbacka City men är nu alltså ny tränare på Ögärdet och för IFK Fjärås. Han befogar över en ny grupp av spelare som han lett genom försäsongen, som har gått bra.

– Det är ju synd att klaga när vi ännu inte har förlorat någon match. Vi har mött väldigt blandat motstånd men jag tycker att vi spelat bra fotboll.

Fjärås har en ganska bred trupp när det kommer till det de lite mer offensiva positionerna. Det är också där som lagets styrka ligger enligt Larnelius.

– Vi har otroligt många olika spelartyper där framme. Några är kvicka, några är bra targets, många tekniska. Vi har snittat omkring tre mål i varje match. Det kan vi förhoppningsvis fortsätta med. Men träningsmatcher är träningsmatcher och serien är serien. Säsongen är lång och det gäller att vinna matcher.

Första året för dig som tränare, med många nya spelare. Hur bra är Fjärås?


– Det är jättesvårt att säga. Men jag tror att fyra lag gör upp om det och jag tror att vi är ett av dem. Med spelarna och namnen vi har så har vi lag för att vara med där uppe, tycker jag, säger Stefan Larnelius och fortsätter:

– Jag vet hur jag vill att vi ska spela, men det kan vara svårt att få ihop ett samspelt lag på bara en säsong. Men vi har ett ungt lag, blandat med rutin, som kan växa tillsammans. Därav visionen om att vi vill spela i trean inom två år.

Fakta: IFK Fjärås
Nyförvärv: Neo Mörlid (Lerkils IF), Christoffer Larnelius Bäck (Kungsbacka City), William Sugiardjo (uppflyttad), Alfred Berggren (Tölö IF), Oliver Nåfors (Onsala BK), Markus Koc (Onsala BK), Lukas Gustafsson (Kungsbacka IF), Ludvig Gustafsson (Askims IK), Anton Dahlén (Tölö IF), Adam Bohlin (Tölö IF)
Spelarförluster: Anton Millesson Nilsson (Åsa IF), Staffan Längvik (Åsa IF) Hugo Bengtsson (Lerkils IF), Felix Bengtsson (Lerkils IF) Hugo Trommestad (Kungsbacka IF), Magnus Johansson (Onsala BK) Erik Johansson (Löftadalens IF), Hugo Frivold (flyttat till USA), Oskar Persson (utlånad), Christoffer Eriksson (utlånad), Daniel Johansson (paus), Steven Black (paus), Rikard Brandin (slutat)
Tränare: Stefan Larnelius
Målsättning: Topp fyra.
Seriepremiär: 15 april, borta mot IF Leikin


Förarbevis ett krav för vattenskoter
NYHETER 2022-05-28 KL. 13:00

Förarbevis ett krav för vattenskoter

Nya regler inför sommaren – många har ansökt

SENASTE TV-NYHETERNA

Får svårt ta hand om flyktingar
NYHETER 2022-05-28 KL. 09:00

Får svårt ta hand om flyktingar

Bostadsbolagen ser överställen som skulle kunna vara möjliga

FESTLIG samling inför årets studentbal
NYHETER 2022-05-27 KL. 17:25

FESTLIG samling inför årets studentbal

Lanbit i gång igen
NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00

Lanbit i gång igen

Slutspurt för konstrundan
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 15:00

Slutspurt för konstrundan

Saga årets sommartema i rondellerna
NYHETER 2022-05-27 KL. 12:00

Saga årets sommartema i rondellerna

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-05-28 KL. 18:10
Oavgjort i toppmötet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.