FOTBOLL 2022-04-15 KL. 13:00

Fjärås bygger för framtiden - vill gå upp inom två år

Av Anton Lorentzson

En hel del nya spelare in i truppen och en hel del ut. Fjärås har byggt om stora delar av sin trupp och tagit in många unga spelare. Laget har även en ny tränare, Stefan Larnelius, som har visionen att Fjärås tar klivet upp i division 3 inom två år.
– Vi har många unga som är på väg upp, blandat med en hel del rutin. Vi vill spela i trean inom två år, säger lagets nya tränare.

Fjärås bygger för framtiden - vill gå upp inom två år

SENASTE TV-NYHETERNA

FOTBOLL: IFK FJÄRÅS
NEDRÄKNING DEL 8: DIVISION 4


Stefan Larnelius har tidigare varit tränare för Örgryte IS och Gunnilse IS juniorlag. De senaste två åren har han tränat seriekonkurrenten Kungsbacka City men är nu alltså ny tränare på Ögärdet och för IFK Fjärås. Han befogar över en ny grupp av spelare som han lett genom försäsongen, som har gått bra.

– Det är ju synd att klaga när vi ännu inte har förlorat någon match. Vi har mött väldigt blandat motstånd men jag tycker att vi spelat bra fotboll.

Fjärås har en ganska bred trupp när det kommer till det de lite mer offensiva positionerna. Det är också där som lagets styrka ligger enligt Larnelius.

– Vi har otroligt många olika spelartyper där framme. Några är kvicka, några är bra targets, många tekniska. Vi har snittat omkring tre mål i varje match. Det kan vi förhoppningsvis fortsätta med. Men träningsmatcher är träningsmatcher och serien är serien. Säsongen är lång och det gäller att vinna matcher.

Första året för dig som tränare, med många nya spelare. Hur bra är Fjärås?


– Det är jättesvårt att säga. Men jag tror att fyra lag gör upp om det och jag tror att vi är ett av dem. Med spelarna och namnen vi har så har vi lag för att vara med där uppe, tycker jag, säger Stefan Larnelius och fortsätter:

– Jag vet hur jag vill att vi ska spela, men det kan vara svårt att få ihop ett samspelt lag på bara en säsong. Men vi har ett ungt lag, blandat med rutin, som kan växa tillsammans. Därav visionen om att vi vill spela i trean inom två år.

Fakta: IFK Fjärås
Nyförvärv: Neo Mörlid (Lerkils IF), Christoffer Larnelius Bäck (Kungsbacka City), William Sugiardjo (uppflyttad), Alfred Berggren (Tölö IF), Oliver Nåfors (Onsala BK), Markus Koc (Onsala BK), Lukas Gustafsson (Kungsbacka IF), Ludvig Gustafsson (Askims IK), Anton Dahlén (Tölö IF), Adam Bohlin (Tölö IF)
Spelarförluster: Anton Millesson Nilsson (Åsa IF), Staffan Längvik (Åsa IF) Hugo Bengtsson (Lerkils IF), Felix Bengtsson (Lerkils IF) Hugo Trommestad (Kungsbacka IF), Magnus Johansson (Onsala BK) Erik Johansson (Löftadalens IF), Hugo Frivold (flyttat till USA), Oskar Persson (utlånad), Christoffer Eriksson (utlånad), Daniel Johansson (paus), Steven Black (paus), Rikard Brandin (slutat)
Tränare: Stefan Larnelius
Målsättning: Topp fyra.
Seriepremiär: 15 april, borta mot IF Leikin


SENASTE TV-NYHETERNA

Äntligen – nu har de tagit studenten!
NYHETER 2023-06-08 KL. 14:37

Äntligen – nu har de tagit studenten!

Se bildspel och film från firandet

Över 100 miljoner satsas på reningsverk
NYHETER 2023-06-08 KL. 11:45
Premium

Över 100 miljoner satsas på reningsverk

Budgeten har skrivits upp med 50 miljoner

S nya förslag – arbetsskor till alla inom vården
NYHETER 2023-06-08 KL. 10:15
Premium

S nya förslag – arbetsskor till alla inom vården

Klart: Här placeras det nya jättebatteriet
NYHETER 2023-06-08 KL. 08:20

Klart: Här placeras det nya jättebatteriet

Elisabeth om allra första dagen på Kungsmässan
FAMILJ 2023-06-07 KL. 21:00
Premium

Elisabeth om allra första dagen på Kungsmässan

Långläsning: Klubbikonerna tar farväl av HK Aranäs
HANDBOLL 2023-06-07 KL. 19:30
Premium

Långläsning: Klubbikonerna tar farväl av HK Aranäs

Fler nyheter