FOTBOLL 2022-09-14 KL. 16:53

Cupmatchen blev en förlustaffär – OBK ber om stöd

Av Eric Andersson

Onsala BK tog sig vidare till svenska cupens gruppspel efter en skrällseger mot Örgryte IS. En publikfest blev det, men på grund av extrakostnader blev arrangemanget en förlustaffär för OBK. Nu ber klubben om ekonomiskt stöd från kommunen.

Cupmatchen blev en förlustaffär – OBK ber om stöd
Onsala BK ber om ekonomisk hjälp efter skrällen. Arkivfoto: Christian Johansson

TV-klipp och nyheter

Matchen mellan Onsala BK och Örgryte IS i andra omgången av svenska cupen lockade 942 betalande åskådare. Men på grund av extrakostnader i form av bland annat ordningsvakter, extra läktare och ljudanläggning blev arrangemanget ändå en förlustaffär. Nu ansöker klubben om ekonomiskt stöd från kommunen för att täcka delar av utgifterna.
– Trenden är att föreningarna får stå för mer själva. Läktare och ljudanläggning är infrastruktur som saknas på faciliteterna och det blir jättekostnader för oss. Att vi som ideell förening ska fixa med det är inte okej, säger Johan Gometz, ordförande i Onsala BK.

I egenskap av lågt rankat lag kommer Onsala BK spela två hemmamatcher mot elitlag i gruppspelet till vintern.
– Jag vill träffa nämnden och prata om detta för jag är inte säker på att politikerna vet hur det ligger till. Se om det är här vi har hamnat nu – att föreningarna själva får bygga förråd, köpa fotbollsmål och betala jättesummor varje gång man ska arrangera något större.
Kommer gruppspelsmatcherna också bli förlustaffärer som det ser ut nu?
– Svårt att säga innan lottningen. Om vi, som matchdelegaten från förbundet trodde, skulle kunna ta in ett åskarantal på 2 500 kommer det gå runt och mer därtill.

Klubben vill även att Rydets IP rustas upp. Kraftigare ljudanläggning, läktarstolar på den befintliga läktaren och bättre entréer är några av klubbens förslag.
– Det är inga stora saker vi begär. En ljudanläggning skriver man av på ett par år, det blir dyrare att hyra in en varje gång. Sedan bör det finnas en anständig läktare som kan flyttas runt i kommunen vid behov. Det kostar 40 000 kronor i hyra varje gång för oss.TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-09-23 KL. 15:02
Sagaloppet stöttar Barncancerfonden
Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.