Stundtals föll kraftiga regn under lördagen.

FOTO: Daniel Blomqvist

Helgen har hittills bjudit på ordentliga mängder nederbörd. På sina håll i norra delarna av Halland har det kommit upp till 35 millimeter vid SMHI:s mätstationer, men nu ser det ut att bli lite lugnare på regnfronten.
– Det har kommit mycket regn i Halland det senaste dygnet, och det kommer idag och de närmsta dygnen att bli fortsatta skurar. Dock inte lika utbrett och ihärdigt som det var under lördagen, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.

Början av veckan ser ut att bli fortsatt ostadig, men enligt SMHI kommer den mesta nederbörden att hamna i Göteborg och längs Bohuskusten.
– Tyngdpunkten ligger där. I Halland blir det lite glesare. Men som sagt, det kan vara stora lokala variationer med kraftiga skurar, säger Jon Jörpeland.

Det ihärdiga regnandet under helgen har lett till vattensamlingar här och där på vägar och i marker, men räddningstjänsten rapporterar att de inte har behövt rycka ut i Kungsbacka kommun.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.